Moderator: Moderatorzy
Alida80 pisze: o dziwo kot wydawał sie jakby było lepiej, bawi sie, chodzi, mruczy...
Tinka07 pisze:Według protokołu firmy Heel u kotów nerkowych nie podaje się wyłącznie Solidago. Ten preparat jest jedynie częścią składową terapii SUC (od pierwszych liter preparatów), często stosowanej przy PNN w Niemczech: Solidago comp. ad us. vet.,Ubichinon comp., Coenzyme comp. Pisała zresztą już dosyć dawno o tej terapii w którejś części tego wątku Nan.
Tu tylko jeden z przykładowych linków z sympozjum firmy Heel dla lekarzy weterynarii.
http://www.kleintierpraxis-ulrich.de/We ... izienz.pdf
Protokół dla zainteresowanych podam w oryginale i chętnie go przetłumaczę. U mojej cukrzycowej Tinki rak w ostaniej fazie zaatakował też trochę nerki. Wyniki te dzięki terapii SUC firmy Heel ładnie się wtedy poprawiły. Ale nasze wyniki nie były nigdy tak wysokie, jak te, które Wy podajecie. Najwyższy poziom kreatyniny wg badań wynosił wtedy 2,6 mg/dl (norma do 2,0), a stężenie BUN 71,9 mg/dl (norma 10-33 mg/dl).
Pozdrawiam serdecznie
Alida80 pisze:Kaska pisze:leczymy kota - nie wyniki !wiem... ale świadomość tego że "wyrok" juz jest podpisany... i jeszcze żeby tego było mało wcz znalazłam na youtube film z eutanazji kota. to mnie przerasta:/ ale póki co nadal walczę. za dwa tygodnie powtarzamy wyniki. przynajmniej sie dowiem w jakim tempie rosną (no chyba że sierść na przekór wszystkiemu i wszystkim zrobi niespodziankę i będą nagle lepsze). tak się właśnie tez zastanawiam. w ndz wieczorem pożarł trochę wołowiny-może to mu podniosło wskaźniki? badanie miał w pn wieczorem więc nie zdążyło się to wszystko zmetabolizować... tak wiem-chwytam się najbardziej irracjonalnych wytłumaczeń ale kto jak kto ale Wy mnie na pewno rozumiecie
casica pisze:Co do leków o które pytasz mogę Ci tylko powiedzieć, że w aptekach niemieckich np Solidago jest bez recepty. Zamówiłam, dzięki pomocy ludzi dobrej wolilek już do mnie "idzie".
Co do stresu. Mój kot stres odchorowuje, co widać wyraźnie po jego wynikach. To, że kotu mija zdenerwowanie po nieprzyjemnym zabiegu nie oznacza, że ten stres nie ma wpływu na stan jego zdrowia. To nie jest tak, że stres spływa jak woda po przysłowiowej gęsi i nie ma znaczenia oraz wpływu na zdrowie.
Rubenal podaję dwa razy dziennie w dawce 75 mg. Też używam rubenalu 300. Czyli podaję pół takiej tabletki dziennie, ćwiartkę rano i ćwiartkę wieczorem.
casica pisze:W normalnych aptekach.
Porównaj ceny, w tym wklejonym przeze mnie linku cena jest znacznie korzystniejsza niż w aptece. Może warto zamówić poprzez internet. A jest to namiar od "ludzkiego" lekarza, z zakupem nie ma problemu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości