S.K-ce.Cztery koty po zmarłym. Niunia [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2010 20:41 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

No to bardzo dobrze, w takim razie ustalone. Tyle tylko, że nie mogę przyjechać od razu jutro, bo mi grafik, że tak powiem nie pozwala. Wzięłabym braciszków w sobotę rano. Wiem, że jest akcja, ale chyba jednak poświęcę swoją obecność dla Kitka i Kajtka, a w niedzielę wpadnę do SCC z raportem ewentualnie :)
Mała, czy my się możemy jakoś umówić w schronie w sobotę przed akcją? Chyba, że to nie jest konieczne, żebyś była przy odbiorze braci... ale może chcesz :D
Pytania mam takie: czy chłopaki wejdą do jednego przeciętnego plastikowego kontenera? czy wystarczy im jedna kuweta, czy raczej będą chcieli dwie? czy mają jakieś upodobania spożywcze? czy mam wziąć ze schronu z nimi jakiś papier / ksiażeczki?

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Śro sty 20, 2010 20:47 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

Och, dziewczyny, Gwiazdy nad kotami ostatnio czuwają :love: Tak się cieszę.
Lusia farciara, dostała szansę na normalne zycie.
Teraz Kituś i Kajtuś :dance: :dance2:

juz mi się ze wzruszenia oczy pocą

wspaniałe wiadomości!!!
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro sty 20, 2010 20:54 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

Kochane,wzruszyłam sie do łez!"Chłopakom na Tymczsie deklaruje 50zł miesięcznie.Poproszę o namiary do przekazu,jak już będą w Domku.
Człowiek wybiera sobie PSA,ale to KOT wybiera sobie człowieka!

WIRGINIA

Od: Nie paź 11, 2009 17:58

Post » Śro sty 20, 2010 21:58 Re: S.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś w sobotę jadą do DT!

:D
Nov@-jak zdazysz do 9.50-to bede jeszcze w schronisku :wink:
Jak nie, to tez jakos to załatwimy, spoko :wink:
wlezą razem do transportera, daleko nie jest :wink:
Kuwety dobrze,zebys miała dwie, bo u mnie koopy Niuni i Czarusia były do pustej z papierem, a sioo do zwirku-jak co to jedną ci pozyczymy.
Z jedzeniem nie ma wiekszych problemów, w swoim domu rodzinnym chyba jadły whiskasa, bo jak miały problemy z jedzeniem to tylko whiskas ich ruszał.Suche chyba tez jedzą, jak to w schronie, rozne, czasem rc, czasem purina, czasem kk,whiskas

alez sie cieszę :P
Ostatnio edytowano Śro sty 20, 2010 22:03 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro sty 20, 2010 22:00 Re: S.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś w sobotę jadą do DT!

cudne wiadomosci,
gęba mi sie sama śmieje :D :D :D :D :D
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro sty 20, 2010 22:36 Re: S.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś w sobotę jadą do DT!

Wariatki :ryk:
No to będę w sobotę w schronie koło 9.30. Kuwety mam dwie, tylko jedna mała, ale mam nadzieję, że wystarczy. Suche będą miały luksusowe 8) , bo kotka mojej mamy znów ma zawirowania karmowe, więc kolejne koty dostaną w spadku weterynaryjnego RC. Whiskasa w zanadrzu też postaram się mieć :twisted:
No i cóż... chłopaki niedługo przeprowadzka!

Nov@

Post » Pt sty 22, 2010 20:55 Re: S.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś w sobotę jadą do DT!

Kochane chłopaki-to już ostatnia noc w schronisku :D
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Sob sty 23, 2010 12:04 Re: S.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś w sobotę jadą do DT!

Tak, jak pisałam na wątku głównym, Kiciuś i Kajtuś już u mnie. Tak przeżywałam ich przeprowadzkę, że całą noc mi się śnili Nie sądziłam jednak, że tak bardzo się przestraszą na początek Pamiętam, że kiedy przyszli do schronu, cała ich rodzina była mocno wystraszona, ale wydawało mi się, że trochę odżyli. Na kociarni byli dosyć odważni i ciągle razem. A u mnie w domu na razie są kotami zakanapowo - podregałowymi. I co zaskakujące - każdy z nich siedzi w innym pokoju, w dwóch najdalszych i najciemniejszych kątach mieszkania. Jest tak cicho, że aż sama nie wierzę, że w domu są dwa zwierzaki. Zwłaszcza, że po drodze byli bardzo głośni, a wychodząc w domu z transportera skrzeczeli na przemian okrutnie. Pierwszy oczywiście wyszedł Kajtuś, przeczołgał się pod stół i dookoła pokoju, poleciał do drugiego i zaszył się za kanapą. Nawet mu obróżki nie zdążyłam ściagnąć. Kiciuś nie chciał wyjść z transportera, ale pozwolił sie głaskać i po chwili ucichł, wywalił brzuch i zaczął mruczeć. Dał się wziąć na ręcę, zdjąć obróżkę i wsadzić do kuwety, choć niechętnie. Po czym czmychnął po drugiego pokoju i wczołgał się pod regał. Teraz każdy siedzi w swojej norce i ni widu ni słychu. Na podsunięte miseczki nie zareagowali. Na delikatne prośby słowne o wyjście Kiciuś zareagowal szeptem - "boje się", a Kajtuś stanowczo odparł - "nigdzie nie wyjdę". No więc dałam spokój. Każdy ma za plecami kaloryfer i wykładzinę pod tyłeczkiem, a pełne miski w kuchni czekają...

Nov@

Post » Sob sty 23, 2010 12:34 Re: S.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś w sobotę jadą do DT!

Aż trudno mi uwierzyć, że chłopcy sąpoza schronem, w normalnym domu. Z ludziem :1luvu:
Wspaniale! :dance: :dance2:

Nov@, wyjdą, tylko za długo tam siedzieli. Wyjdą i będą szczęśliwi.
Biedaki są w szoku cywilizacyjnym.
Eh, ciężkie jest życie.
Pierwszy szok to z domu do schronu. Drugi ze schronu do domu.
A będzie jeszcze trzeci i czwarty. Z domów do domów.

No nic, czekamy na rozwój sytuacji.

Nie przejmuj sie, że każdy jest osobno,
Czaruś i Niunia też funkcjonują osobno, każde ma swoje miejsce do spania, a gdy spotykają się przy miseczkach, to ładnie się witają, zgodnie jedzą, pełna harmonia :lol:

Niunię musiałam wczoraj zabrać do weta, co sie na brzuszku zrobiło. UGS wykazało, że w podbrzuszu zebrał się płyn. Szwy ładnie się zagoiły. Wet dał 2 tygodnie na wchłonięcie się tego płynu. Jeśli tak się nie stanie, to pojedziemy na odciąganie. :cry:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Sob sty 23, 2010 15:30 Re: S.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś w sobotę jadą do DT!

Zaglądam co jakiś czas do norek, ale strachajła straszne. Kajtek ze mną rozmawia, główkę podstawia do ręki... udało mi się go namówić na wyjście, bo taki był spragniony pieszczot, że wyszedł pod rękę i nawet na kolana wlazł, mruczał i łasił się jak wariat... obeszliśmy kanapę, połaził dookoła mnie, patrzył niepewnie w kierunku reszty mieszkania, ale nie odważył się wyjść dalej, tylko wrócił za kanapę. Kitek natomiast jak wlazł pod regał, tak tam siedzi, tylko oczy widać wielkie. Cichutko zafukał i podkulił łapki, żeby ręka go nie dotkneła.

A Niunia strasznie biedna... żal mi jej, że tak ciągle coś się dzieje z nią niedobrego. Ona już wkracza w wiek babciowy... ale mam nadzieję, że wszystko się zaleczy i będzie sie ładnie starzeć :)

Nov@

Post » Sob sty 23, 2010 15:46 Re: S.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś w sobotę jadą do DT!

Nov@ pisze:A Niunia strasznie biedna... żal mi jej, że tak ciągle coś się dzieje z nią niedobrego. Ona już wkracza w wiek babciowy...

E tam, zaraz babciowy. Toż to zaledwie dojrzały :lol:

:ok: za Kiciusia. Jak zobaczy, że brat żyje, to też wyjdzie. Pewnie Kajtek jest tą odważniejszą połową, bo chyba się chował za plecami brata :wink:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob sty 23, 2010 15:48 Re: S.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś w sobotę jadą do DT!

Nov@ :1luvu:

Będzie dobrze,zobaczysz.One muszą uwierzyć,że nic złego Ich nie spotka.
Taka zmiana-nowa,większa przestrzeń w zamian za kawałek półeczki w schronisku.
:ok: :ok: :ok:

dellfin612 zmartwił mnie ten płyn u Niuni :|
Obrazek

Te,które odeszły [*]

BOENA

Post » Sob sty 23, 2010 19:58 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Jest dobrze :D Chłopaki wyszły z ukrycia, łażą po domu i zwiedzają. Miziają się strasznie :D Kajtuś już zwiedził najwyższe półki w kuchni i zjadł troszkę mokrego, za to Kiciuś odwiedził kuwetę, pięknie się załatwił i qpę przyzwoitą też zrobił :) Obydwa zaczęły sie myć, a Kiciuś dał się elegancko wyszczotkować i sprawiło mu to widoczną przyjemność. Chodzą i skrzeczą, albo odpoczywają. Tylko trochę mnie martwi Kajtek, bo kicha. Ale faktem jest, że wlazł we wszystkie zakurzone dziury, więc będziemy obserwować.

Nov@

Post » Sob sty 23, 2010 20:00 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Dobrze bedzie :D
juto zaczną juz rozrabiać :twisted:

Biedna Niunia :( ,
mam nadzieje, ze ten płyn jakos sie sam wchłonie
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob sty 23, 2010 20:44 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Nov@ pisze:Jest dobrze :D Chłopaki wyszły z ukrycia, łażą po domu i zwiedzają. Miziają się strasznie :D Kajtuś już zwiedził najwyższe półki w kuchni i zjadł troszkę mokrego, za to Kiciuś odwiedził kuwetę, pięknie się załatwił i qpę przyzwoitą też zrobił :) Obydwa zaczęły sie myć, a Kiciuś dał się elegancko wyszczotkować i sprawiło mu to widoczną przyjemność. Chodzą i skrzeczą, albo odpoczywają. Tylko trochę mnie martwi Kajtek, bo kicha. Ale faktem jest, że wlazł we wszystkie zakurzone dziury, więc będziemy obserwować.

:piwa:
Obrazek

Te,które odeszły [*]

BOENA

[poprzednia][następna]