DT Matahari-kiepskie finanse.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 07, 2010 23:40 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

villemo... dzięki za foty... mnie dopadł taki komputerowstręt, że normalnie mnie odrzuca od klawiatury i monitora... foty też mam i postaram się przemałać i wstawić...

z wieści u nas... Bańka rozpuszczona do granic możliwości... Bydzia i Racja przeziębione... dziś druga dawka szczepionki na grzyba była - grzyb kwitnie, ale już w odwrocie... Świstak dopracował wylewanie wody z miski do perfekcji - panele w przedpokoju mam już do wymiany - utłukę gada normalnie... Gabryś zaczyna pokazywać koci pazur - dziś pogonił Bazyla i Melisę, wiecznych antagonistów oraz na koniec Bolka - normalnie taką zadymę skręcił, że głowa boli, od wczoraj dostaje sedatif i czekam na rezultat, jak się paskud nie uspokoi, to noce będzie spędzał w łazience... Magia miała ruję, była bardzo przymilna do wszystkich, nawet Mikuś porzucił Świstaka na ten czas i zajął się panna, na całe szczęście już po zawodach i teraz na koniec stycznia będziemy pannę ciachać... najbardziej rozczuliła mnie dizś Ripley - spała na sofie, w niewielkiej odległości ode mnie i wystawiała brzuch, miałam wielką ochotę ją pogłaskać po tym brzuchu, a jak odkładałam w jej pobliże Bańkę, to została i dokładnie malutką obwąchała... reszta stadka pracowicie przerabia żarcie na wiecie co...
acha... choinka żyje ciągle... codziennie poprawiana... i wcale nie maluchy najbardziej ją demolują...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pt sty 08, 2010 14:24 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Się proszę żadnym wstrętem nie zastawiać!
Jak ja chcę wieści od kotów to wsiadam i na kontrol wpadam :mrgreen:
A inni co mają mówić?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro sty 13, 2010 20:56 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Gabryś ma nawrót pęcherzycy, wczoraj byliśmy u weta na zastrzykach, w piątek powtórka... mam nadzieję, że na tyle wcześnie zareagowałam, że toto się nie rozhula, trochę gorszy humor ma chłopak, apetyt na razie jest i pieszczoch się z niego zrobił okropny... z maluchami się trochę bawi, starsze od niego uciekają, a Bazyl to się Gabrysia boi... Kizię podejrzewam o nawrót zapalenia pęcherza - znowu różowe siooo się znalazło... Bydzia i Racja już znacznie mniej zasmarkane - kuracja daje efekty - szaleją cholernice razem z Brodzią i Bianką... Bańka wydziera mi z ust każde, powtarzam każde jedzenie, marchewka na gęsto, kotlet, makaron ze słodko-kwaśnym sosem, chleb ze wszystkim... powaliła mnie dziś delektując się kanapką z powidłami śliwkowymi... przebiła Melisę...
choinka dostała urlop na rok, zmaltretowana i wyniszczona bliskimi spotkaniami z sierściuchami wylądowała w kartonie... chyba już nie będzie nadawała się do użytku, tyle biedna w tym roku przeżyła... i nie wiem jak, ale udało się footrom ZBIĆ kilka plastikowych bombek...

Matahari

Post » Śro sty 13, 2010 23:15 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Mocne kciuki za zdrowie futerek i dobre domki dla nich :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw sty 14, 2010 14:04 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Wreszcie się zebrałam i przygotowałam teksty ogłoszeń dla Bydzi i Brodzi. Czas już na domki dla nich!
Mam nadzieję, że reddie jak zwykle będzie miała szczęśliwą rękę i już wkrótce zadzwoni TEN telefon! :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie sty 17, 2010 1:57 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

u nas bez większych zmian... sierściuchy chorują - Bolek dołączył do kaszlących, u Gabrysia nie zauważyłam nowych zmian, Bydzia i Racja szaleją, więc chyba im lepiej... jutro chyba przyjadą dwa nowe - jeden, bo dziecko ma alergię, drugi, bo się znudził... i w dodatku jeden pełnojajeczny chłopak biały o przedłużonej sieści z różnokolorowymi oczami - tyle wiem... w kwestii gustów smakowych Bańki - dziś hitem była pomidorowa ze śmietaną i makaronem - coraz bardziej jestem przekonana, że jeść mogę tylko poza domem, chyba na klatce schodowej... Brodzi oczko ciągle łzawi i nie mam już siły co z tym fantem zrobić... Magia całkiem porzuciła łazienkę, odkąd zorientowała się, że w kuchni można czasami dostać coś interesującego do jedzenia, spokojna koteczka, jestem jej najlepszą kumpelą, jak tylko mam puszkę w ręku...

Matahari

Post » Nie sty 17, 2010 2:00 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Matahari pisze:u nas bez większych zmian... sierściuchy chorują - Bolek dołączył do kaszlących, u Gabrysia nie zauważyłam nowych zmian, Bydzia i Racja szaleją, więc chyba im lepiej... jutro chyba przyjadą dwa nowe - jeden, bo dziecko ma alergię, drugi, bo się znudził... i w dodatku jeden pełnojajeczny chłopak biały o przedłużonej sieści z różnokolorowymi oczami - tyle wiem... w kwestii gustów smakowych Bańki - dziś hitem była pomidorowa ze śmietaną i makaronem - coraz bardziej jestem przekonana, że jeść mogę tylko poza domem, chyba na klatce schodowej... Brodzi oczko ciągle łzawi i nie mam już siły co z tym fantem zrobić... Magia całkiem porzuciła łazienkę, odkąd zorientowała się, że w kuchni można czasami dostać coś interesującego do jedzenia, spokojna koteczka, jestem jej najlepszą kumpelą, jak tylko mam puszkę w ręku...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Za oczko Brodziuni :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sty 17, 2010 10:33 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

[quote="Matahari" jutro chyba przyjadą dwa nowe - jeden, bo dziecko ma alergię, drugi, bo się znudził... i w dodatku jeden pełnojajeczny chłopak biały o przedłużonej sieści z różnokolorowymi oczami - tyle wiem... [/quote]

A coś więcej? Skąd te koty? Będą fotki jak koty dojadą?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie sty 17, 2010 12:21 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Koteckz ta od dziecka z alergią to od kumpla z mojej poprzedniej pracy. Jakoś tak sie nauczyli, że jak chodzi o kota to do mnie sie dzwoni. Tak samo trafiła do nas Figa['], i Kizia i Czarna. Ale ja przecież nie pozwolę aby w pełni domowa koteczka wylądowała niewiadomo gdzie.

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Nie sty 17, 2010 12:34 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Tiris pisze:Ale ja przecież nie pozwolę aby w pełni domowa koteczka wylądowała niewiadomo gdzie.

:ok:

Szkoda tylko, że wszystko co są w stanie dla kota zrobić byli właściciele to zwalić kłopot na głowę komuś innemu.
Tzn. dobrze, że nie wyrzucili kota ot tak na ulicę, ale moim zdaniem wykonać jeden telefon to jakoś za mało...

A ten drugi kot skąd?
No i czy będą foty? :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie sty 17, 2010 18:17 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Małgosiu wszystkiego najlepszego w nowym roku dla Ciebie, Twoich bliskich i stadka footer.
Cierpię na to samo co Ty :mrgreen: KOMPUTEROWSRĘT
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

Post » Nie sty 17, 2010 18:44 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

villemo5 pisze:Się proszę żadnym wstrętem nie zastawiać!
Jak ja chcę wieści od kotów to wsiadam i na kontrol wpadam :mrgreen:
A inni co mają mówić?

A inni, jak się wkurzom, to też wpadnom na kontrol .

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sty 17, 2010 19:57 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

To będziemy wkurzac dalej :)

Kotka od znajomego przyjechałą i trzy godziny później pojechała.
Podobno żona nie wiedziała, że kicia od nas pójdzie do dalszej adopcji. Zdecydowali, że kotka pojedzie do teściowej. Oczywiście nie będę mówiła w jakiej atmosferze przebiegło spotkanie bo szkoda słów. Teraz żałuję, że nie wymagałam jakiegoś papierku w którym by napisali, że zrzekają sie opieki nad kotem.
Widac, że na zwierzuaku jej zależało, ale niepotrzebnie doprowadziła do takiej sytuacji.

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Nie sty 17, 2010 19:59 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

A jaki stres kot przeżył to tylko on sam wie. :evil:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto sty 19, 2010 20:20 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

dziś do weta pojechała prawie 1/3 stadka (7 sierściuchów), dzięki pomocy Madziabrau... generalnie footra przeziębione... tylko Spacjol zafundował sobie kumpli w uszach, teraz jeszcze nie wybudził się po śpiochu... Gabryś ma pęchęrze tylko na nosie, w środku pyszczka czyściutko...

Matahari

[poprzednia][następna]