eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 06, 2009 19:47 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Bo nie czują się tam bezpiecznie i nic dziwnego.

Ja w weekend widziałam kota śpiącego na zgrabionych liściach, a zimno było :(

O jaką rampę chodzi i co to da?
Janda próbuje naprawiać to, co zepsuł?
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro gru 02, 2009 23:35 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Sąd rozstrzygnie, czy będzie śledztwo.
http://www.boz.org.pl/mz/wwa_bielany/index.htm

T.Wypych

Od: Czw maja 07, 2009 21:46

Post » Czw gru 03, 2009 9:30 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Kciuki trzymam :ok:

Ale czas, jaki to zajmie... :(

A czy sprawie zawiadomienia RSPCA o działaniu na szkodę zwierząt przez tzw. Straż dla Zwierząt coś się dzieje?

Czy są jakieś inne sprawy zgłoszone nie wiem, gdzie - policji, prokuraturze?

Kicorek

Post » Czw gru 03, 2009 9:55 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Będziemy trzymać kciuki.
E/W
Ostatnio edytowano Czw gru 03, 2009 12:08 przez Elżbieta, łącznie edytowano 1 raz
Elżbieta

Post » Czw gru 03, 2009 11:08 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

A czy w tej zagrodzie są wogóle jakieś koty?
Mają tam jakieś jedzenie?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw gru 03, 2009 11:19 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

No własnie co w sprawie zawiadomienia do RSPCA ?

Fragment ze strony BOZ:
"Z drugiej strony, Straż dla Zwierząt tłumaczyła, że chroniła koty przez swoimi zleceniodawcami: "kiedy zastawialismy na koty klatki-pulapki, mieszkańcy podchodzili ze słowami: "Gdyby nie wy, to byśmy te koty wytruli". Tym ludziom należy przyklaskiwać, bo, zamiast zabić okienka dechami i skazać koty na smierć z głodu czy zamarzniecie, wybudowali dla nich schludne, bezpieczne i higieniczne schronienie".
Czyli jak rozumiem to jest wypowiedz rzecznika Sdz?
Ręce opadają. I co Sdz była bezpośrednim swiadkiem wysuwania grózb otrucia kotów? I jakie działania edukacyjne podjeli?
Uświadomili lokatorom że to karalne itd???

Kolejny cytat: "Na tym tle, akcja Straży dla Zwierząt na osiedlu Piaski oceniona została jako próba zalegalizowania tępienia kotów. Byle tylko z jednej strony zadbać o widoczne dla publiczności pozory opieki, a z drugiej zaszantażować opiekunów truciem zwierząt. Gdyby to się udało, Straż dla Zwierząt i inne firmy nie mogły by narzekać na brak zamówień."

No właśnie pewnie o to chodziło.

"pomysł na alibi w postaci "budek" pojawił się na Bielanach. Stawianie kotom miejskim specjalnych schronień na terenie tej dzielnicy zapoczątkowała przed laty Danuta Skarbek z Fundacji "Canis" – osoba i fundacja o największym doświadczeniu w opiece nad kotami. Różnica polega na tym, że "Canis" urządza takie azyle w miejscach i warunkach ocenianych jako bezpieczne przez koty, a także opiekunów. Budki są bowiem tylko elementem opieki nad koloniami kotów, obejmującej także ich karmienie i leczenie, a przede wszystkim sterylizację. "

No własnie ale jak widać Sdz wciąż tej róznicy nie dostrzega.

thor

Od: Czw paź 28, 2004 20:51

Post » Śro gru 09, 2009 11:35 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Jednak będzie śledztwo w sprawie wyłapywania i rozpędzenia kotów na Bielanach.
Dnia 01.12.2009 Sąd Rejonowy Warszawa-Żoliborz uchylił postanowienie prokuratury o odmowie wszczęcia śledztwa.
http://www.boz.org.pl/mz/wwa_bielany/index.htm

T.Wypych

Od: Czw maja 07, 2009 21:46

Post » Śro gru 09, 2009 14:58 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

No!
Trzymam kciuki :ok:

A czy wiadomo coś o kotach na Bielanach? Czy SdZ zakończyła akcję przeciwko nim?
Co z tą rampą?
Zimno jest... :?

Przechodziłam obok wybudowanego getta jakieś 10 dni temu i nie widziałam ani jednego kota w okolicy.

Kicorek

Post » Śro lip 21, 2010 22:09 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Czw lip 22, 2010 0:39 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Tu jest nowy wątek: viewtopic.php?f=1&t=114325
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[poprzednia]