ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 09, 2009 22:58 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Nie sądziłam, że oczy mają taką zdolność regeneracji. Czyż jego spojrzenie nie jest niezwykłe? :D
Obrazek
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Pon lis 09, 2009 23:27 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

NApewno tak:))
Jak patrze na mojego Kubusia oczy to też wciąż sie dziwię. Bo przecież miał nic nie widziec.

Na jakie konto wpłacamy?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lis 10, 2009 1:06 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Witam przynosze Wam slepinke z tego watku: viewtopic.php?f=1&t=103202
To watek kotow ze schronu z Piotrkowa, swiezo zalozony...pomoc baardzo potrzebna.

A utaj ślepaczek- whiskasik:
Obrazek

Obrazek[/quote]
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto lis 10, 2009 7:52 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Anna_33 - Ładny ten whiskasik. Ślepaczków przybywa, przybywa, przybywa...

Tysiek i Bąbel - witajcie w Klubie :D

Zuzia 96 i Lidka - wysłałam pw z numerem nowego konta.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lis 10, 2009 8:37 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Tez mi sie wydaje, ze ladny :-)
Tam jest jakas dramatyczna sytuacja, umieraja male kociaki, zajrzyj prosze do watku.
Cos czuje, ze te co przezyja moga wzrok stracic, maja oczka w koszmarnym stanie, na zdjeciach widac.Ale ja sie nie znam za bardzo..
Zdjecia jak z Boguszyc.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Wto lis 10, 2009 8:53 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Byłam na wątku kotów z Piotrkowa :( :( :(
Biedne te koty.
Domek dla whiskasika PILNIE potrzebny!!! Jakie szanse na przeżycie ma w schronisku ślepy kot...?! :(

Bazyliszkowa

Post » Wto lis 10, 2009 9:52 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Jeszcze o kotach z Piotrkowa:
jopop pisze:Jedyne co mogę zrobić to zaoferować dla nich 2 klatki w Boliłapce, do każdej wejdą 3 sztuki maluchów. Można oczywiście wybrać te w najgorszym stanie. Ale niestety warunek to sponsoring - koszt 1 klatki z kociakami to 20 pln za dobę. Czyli za 2 klatki (łącznie 6 kociaków) potrzebujemy 40 pln za dobę...

Dobra wiadomość jest taka, że płatność może być jakiś czas odroczona, czyli jeśli ktoś np. wie, że za miesiąc będzie mógł dać jakąś kwotę - to nie ma problemu. Myślę, że trzeba uzbierać deklaracje na minimum 10 dni (czyli 400 pln) i wtedy przywieźć kociaki, oczywiście dla nich każdy dzień jest na wagę życia...

Prośba tylko bym po tych 10 dniach nie została z nimi finansowo sama...

Może z Funduszu Ślepaczkowego i ewentualnie innych dobrowolnych wpłat klubowiczów udałoby się pokryć koszt pobytu whiskasika w Boliłapce? To dla niego być albo nie być, niewidomy kot w schronisku nie ma szans!!!
1 dzień pobytu whiskasika w lecznicy to niecałe 7 zł.
Ja mogłabym opłacić 4 doby.
Ktoś jeszcze?

Bazyliszkowa

Post » Wto lis 10, 2009 9:58 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Bazyliszkowa, przepraszam, ale muszę to napisać:

Ten whiskasek NIE jest małym kociakiem :(

on jest za duży by siedzieć w klatce z 2 innymi kotami.

zająłby sam całą klatkę.

poza tym jest w niezłym stanie (porównaj ze zdjęciami tych maluchów 6-8 tygodniowych), myślę, że ma od nich znacznie większe szanse na przeżycie w schronie.

poza tym - jak nie uratujemy teraz tych maluchów to zaraz one będą ślepe...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto lis 10, 2009 10:08 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Tamten post pisałam szybko, żebyście nie zaczęły zbiórki od razu... teraz spokojniej, spróbuję "się wytłumaczyć"...

Whiskasik jest już spory. Ma ładne futro. Oczy - pewnie fatalne, ale nie wygląda na to by kotu bezpośrednio groziła śmierć. Poza tym - jest bardzo ładny, jestem dziwnie przekonana, że dość szybko znajdzie DT lub DS.

Zdecydowanie wolę pomóc tym, które bez tej pomocy po prostu za kilka dni padną. Oczywiście tak jak napisałam - trzeba wybrać 6 w najgorszym stanie, m.in. kryterium będą tu oczy. Spójrzcie np. na to zdjęcie...

Obrazek

on bez intensywnego leczenia po prostu raczej nie przeżyje... a nawet jeśli - też ma duże szanse stracić przynajmniej jedno oko...

Whiskasowi trzeba założyć osobny wątek (jak Zosia napisze o nim coś więcej - płeć, wiek itp) i intensywnie szukać mu DT i DS.

Przepraszam, mam nadzieję, że rozumiecie...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto lis 10, 2009 10:25 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

O matko, jaka bieda. :(
Podtrzymuję deklarację opłacenia 4 dób dla jednego ślepaczka - a jeśli pomocy najbardziej potrzebuje ten, ok.

Bazyliszkowa

Post » Wto lis 10, 2009 12:09 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Jopop ma racje, te maluchy, tak jak pisalam, jesli przezyja, to i tak maja ogromne szanse stracic wzrok. Nawet ja, laik, widze w jakim koszmarnym stanie maja oczka :(

Jesli chodzi o starszego kota, nic nie stoi na przeszkodzie zebysmy sprobowaly mu znalezc dt :-) faktycznie jest sliczny, moze ktos sie zakocha...
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Wto lis 10, 2009 12:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

jopop pisze:Whiskasowi trzeba założyć osobny wątek (jak Zosia napisze o nim coś więcej - płeć, wiek itp) i intensywnie szukać mu DT i DS.

To wrzuć tu proszę informacje, jak coś będzie wiadomo.

Bazyliszkowa

Post » Wto lis 10, 2009 12:16 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

W imieniu Zezika chciałabym prosic o przeznaczenie "jego" pieniedzy z funduszu ślepaczkowego na biedy z Piotrkowa

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Wto lis 10, 2009 12:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

piccolo pisze:W imieniu Zezika chciałabym prosic o przeznaczenie "jego" pieniedzy z funduszu ślepaczkowego na biedy z Piotrkowa

Zeziku i piccolo - :1luvu: :1luvu:

Bazyliszkowa

Post » Wto lis 10, 2009 13:06 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

moge zalatwic szpital dla kociakow za cene 7 zl za kotka*. Moge zabrac je do dr Garncarza. Szkoda ze nie znalam sprawy wczoraj - mialam deklaracje jednej z fundacji na pokrycie kosztow szpitalika. Potrzebne mi bedą: pomoc finansowa na szpital, pomoc na jedzienie i na leki od dr Garncarza - wizyte biore na siebie. No i potem beda potrzebne dt....
wm razie czego porsze o kontkat telefoniczny - nie zawsze jestem na forum, jutro nie nie bedzie. A mijesce wlecznicy jest na bank nawet dzisiaj, tylko musialabym umowic wizyte u dr Garncarza.
cena moze wzrosnąć o koszty dodatkowych lekow, jesli okaza sie konieczne.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

[poprzednia][następna]