Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Prążek pisze:a czy można zapytać ile kosztowałby ten z największą pojemnością Advocate?
Granula pisze:Prążek pisze:a czy można zapytać ile kosztowałby ten z największą pojemnością Advocate?
dowiedziałam się, że
największe dla psów o masie 25-40kg jest w cenie ok 40zl
a koty max waga 4-8kg w cenie ok 30zl
to ceny wyjściowe i tu w zależności od zamawianej ilości ustalany jest dodatkowo upust od cen podanych powyżej
ja się totalnie na tym nie znam, więc nie mam zielonego pojęcia, czy to rzeczywiście są atrakcyjne ceny
Usagi_pl pisze:Tak czytam i się zastanawiam - rozumiem, że na dzień dzisiejszy sytuacja kociaków się poprawia, a opiekunowie nie oponują przy leczeniu i sterylkach. Może więc na razie nie kombinować, nie naciskać, tylko leczyć i ciachać te zwierzaki? Wydaje mi się, że łatwiej będzie tłumaczyć Państwu i wprowadzać w życie program ich reformowania jeśli chodzi o opiekę nad zwierzakami niż im te zwierzaki siłą wydzierać. Zwłaszcza, że za bardzo alternatyw dla nich nie ma, a idzie zima.
To się wiąże oczywiście z ciągłym pomaganiem chociażby w zakupie karmy, ale w schronisku czy w DT przecież też by jeść musiały. Mają ciepło, opiekunowie zaczynają się przekonywać do suchej karmy (część ludzi naprawdę nie ma pojęcia, jak należy karmić koty) i jak widać współpraca z dziewczynami wpływa na nich mobilizująco.
W dodatku z czasem przyzwyczają się, że tak jest łatwiej. Zobaczą, że ukochane kociaki też są szczęśliwsze. Łatwiej będzie na nich potem wpływać i podejmować interwencje przy nowych "nabytkach", chociażby jeśli chodzi o ich sterylizację i szczepienia. Bo tych co mają raczej nie oddadzą.
Ze starymi ludźmi tak już niestety jest - ciężko im zmienić poglądy i nawyki, ale nie jest to zupełnie niemożliwe. Oni też potrzebują czasu.
mar9 pisze:Nie mam teraz czasu czytać całego wątku (w pracy jestem) ale mam pytanie: na zdjęciu widzę kilka białych kotków.
Czy one są do adopcji?
Dlaczego pytam?
Mam na tymczasie białą Haneczkę, w niedzielę robiłam jej ogłoszenia w sieci a od poniedziałku miałam już chyba z 7-8 chętnych na białą kicię.
Haneczkę jutro zawożę do Katowic, prawdopodobnie zostanie tam na stałe.
Jeśli tamte białe kotki są do adopcji to mogłabym odsyłać chętnych do kogoś, kto mógłby pomóc w adopcji tamtych kotków.
Amanda_0net pisze:Bazarek zakończony jak wpłyną pieniądze na moje konto to zaraz przeleję![]()
Na Pw poproszę nr. konta na które przelać pieniądze z bazarku
magda222 pisze:Dzięki uprzejmości Biafry (nick na dogomanii) ,która pozwoliła na korzystanie z konta prowadzonej przez nią
Fundacji "Zwierzę nie jest rzeczą"
mogłam zrobić to allegro cegiełkowe:
http://allegro.pl/show_item.php?item=798277312
Bardzo prosimy o pomoc!!!
Każda cegiełka jest na wagę zdrowia i życia tych biednych kotów i psów.
Biafra bardzo dziękuję!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: aania, Google [Bot] i 88 gości