POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 7:40 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Nie mam teraz czasu czytać całego wątku (w pracy jestem) ale mam pytanie: na zdjęciu widzę kilka białych kotków.
Czy one są do adopcji?
Dlaczego pytam?
Mam na tymczasie białą Haneczkę, w niedzielę robiłam jej ogłoszenia w sieci a od poniedziałku miałam już chyba z 7-8 chętnych na białą kicię.
Haneczkę jutro zawożę do Katowic, prawdopodobnie zostanie tam na stałe.
Jeśli tamte białe kotki są do adopcji to mogłabym odsyłać chętnych do kogoś, kto mógłby pomóc w adopcji tamtych kotków.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt paź 30, 2009 11:11 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Ciężko się patrzy nawet na te foty.. Ech..

Podnosimy, niech ktoś wypatrzy swojego zwierzaczka. Zabiedzony, ale rozkwitnie szybciutko kiedy ktoś się w nim zakocha..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt paź 30, 2009 17:22 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

w górę gromadko

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Pt paź 30, 2009 18:34 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Nie wiem czy się nie powtórzę, ale zobaczyłam właśnie link do Allegro na cegiełki dla tych zwierzątek:

http://allegro.pl/show_item.php?item=798277312

Dzięki Dobra Duszo za zorganizowanie zbiórki!!

Kaprys2004

Post » Pt paź 30, 2009 18:42 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Nie wiem dokładnie jakie są tam koty, ale wrzuciłam link na wątki rudych i szylkretek. Może ktoś kogoś pokocha?

Rude

viewtopic.php?t=68345&highlight=

viewtopic.php?p=4338243#4338243

Tricolorki/Szylkretowe

viewtopic.php?p=4478086&highlight=#4478086

Kaprys2004

Post » Pt paź 30, 2009 20:42 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

hop!
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pt paź 30, 2009 21:54 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Jeśli ktoś z MIAU chce wpłacić na koty to niech nie kupuje cegiełek tylko lepiej niech od razu wpaci na konto,
bo osoba, która wystawiła bazarek płaci za liczbę sprzedanych "przedmiotów.
Robiłam takie aukcje cegiełkowe, dlatego dzielę się doświadczeniem.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pt paź 30, 2009 22:18 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Podniosę :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob paź 31, 2009 0:47 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Prążek pisze:a czy można zapytać ile kosztowałby ten z największą pojemnością Advocate?

dowiedziałam się, że
największe dla psów o masie 25-40kg jest w cenie ok 40zl
a koty max waga 4-8kg w cenie ok 30zl
to ceny wyjściowe i tu w zależności od zamawianej ilości ustalany jest dodatkowo upust od cen podanych powyżej

ja się totalnie na tym nie znam, więc nie mam zielonego pojęcia, czy to rzeczywiście są atrakcyjne ceny :roll:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Sob paź 31, 2009 2:50 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Granula pisze:
Prążek pisze:a czy można zapytać ile kosztowałby ten z największą pojemnością Advocate?

dowiedziałam się, że
największe dla psów o masie 25-40kg jest w cenie ok 40zl
a koty max waga 4-8kg w cenie ok 30zl
to ceny wyjściowe i tu w zależności od zamawianej ilości ustalany jest dodatkowo upust od cen podanych powyżej

ja się totalnie na tym nie znam, więc nie mam zielonego pojęcia, czy to rzeczywiście są atrakcyjne ceny :roll:

Granula to są bardzo atrakcyjne ceny, ja za ADVOCATE 25-40kg zapłaciłam 55zł./szt, kupiłam ich 8 i będziemy je proporcjonalnie dzielić na zwierzaki.

Doczytałam przed chwilą, że w niższe ceny jest zamieszana JolaK :lol: . Jeżeli tak to przed następnym zakupem będę ją męczyć. Granula serdecznie dziękuję. :D
Ostatnio edytowano Sob paź 31, 2009 3:16 przez Gaga, łącznie edytowano 1 raz

Gaga

Od: Czw lut 02, 2006 1:48

Post » Sob paź 31, 2009 3:01 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Usagi_pl pisze:Tak czytam i się zastanawiam - rozumiem, że na dzień dzisiejszy sytuacja kociaków się poprawia, a opiekunowie nie oponują przy leczeniu i sterylkach. Może więc na razie nie kombinować, nie naciskać, tylko leczyć i ciachać te zwierzaki? Wydaje mi się, że łatwiej będzie tłumaczyć Państwu i wprowadzać w życie program ich reformowania jeśli chodzi o opiekę nad zwierzakami niż im te zwierzaki siłą wydzierać. Zwłaszcza, że za bardzo alternatyw dla nich nie ma, a idzie zima.

To się wiąże oczywiście z ciągłym pomaganiem chociażby w zakupie karmy, ale w schronisku czy w DT przecież też by jeść musiały. Mają ciepło, opiekunowie zaczynają się przekonywać do suchej karmy (część ludzi naprawdę nie ma pojęcia, jak należy karmić koty) i jak widać współpraca z dziewczynami wpływa na nich mobilizująco.

W dodatku z czasem przyzwyczają się, że tak jest łatwiej. Zobaczą, że ukochane kociaki też są szczęśliwsze. Łatwiej będzie na nich potem wpływać i podejmować interwencje przy nowych "nabytkach", chociażby jeśli chodzi o ich sterylizację i szczepienia. Bo tych co mają raczej nie oddadzą.

Ze starymi ludźmi tak już niestety jest - ciężko im zmienić poglądy i nawyki, ale nie jest to zupełnie niemożliwe. Oni też potrzebują czasu.

Usagi wydaje mi się, że masz wiele racji. Boję się wydzierać te zwierzaki na siłę. Mam nadzieję, że Państwo przekonają się w końcu do nas na 100% i z czasem sami będą widzieć co dla kociaków jest najlepsze.

Na dzień dzisiejszy nie mamy zgody od właścicieli na wyadoptowanie jakiegoś zwierzaka, po za szczeniakiem, który już grzeje dupcię w nowym domu.

Gaga

Post » Sob paź 31, 2009 3:11 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

mar9 pisze:Nie mam teraz czasu czytać całego wątku (w pracy jestem) ale mam pytanie: na zdjęciu widzę kilka białych kotków.
Czy one są do adopcji?
Dlaczego pytam?
Mam na tymczasie białą Haneczkę, w niedzielę robiłam jej ogłoszenia w sieci a od poniedziałku miałam już chyba z 7-8 chętnych na białą kicię.
Haneczkę jutro zawożę do Katowic, prawdopodobnie zostanie tam na stałe.
Jeśli tamte białe kotki są do adopcji to mogłabym odsyłać chętnych do kogoś, kto mógłby pomóc w adopcji tamtych kotków.

Mar9 niestety tak jak pisałam powyżej, na dzień dzisiejszy właściciele nie chcą oddać ani jednego kotka. Jeżeli tylko zmienią zdanie to dam znać, ale szybko to napewno nie nastąpi.

Jeżeli jednak chodzi o białe koty, to u nas w schronisku jest jedna piękna, miziasta koteczka ze znaczeniami rudo-burymi i ja na DT ma również dwie białe koteczki. Jedna z nich ma bure znaczenia i jest nieufna, a druga ma rudo-bure znaczenia i uwielbia spokój i pieszczoty.

Gaga

Post » Sob paź 31, 2009 3:20 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Amanda_0net pisze:Bazarek zakończony jak wpłyną pieniądze na moje konto to zaraz przeleję :ok:
Na Pw poproszę nr. konta na które przelać pieniądze z bazarku :)

Amanda bardzo dziękuję za bazarek :ryk:

Gaga

Post » Sob paź 31, 2009 3:22 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

magda222 pisze:Dzięki uprzejmości Biafry (nick na dogomanii) ,która pozwoliła na korzystanie z konta prowadzonej przez nią
Fundacji "Zwierzę nie jest rzeczą"
mogłam zrobić to allegro cegiełkowe:

http://allegro.pl/show_item.php?item=798277312

Bardzo prosimy o pomoc!!!
Każda cegiełka jest na wagę zdrowia i życia tych biednych kotów i psów.

Biafra bardzo dziękuję!!!

Madzia cudowne allegro, dziękuję.

Informuję również, że magda222 wpłaciła na zakup ADVOCATE 100 zł. wielekie dziękuję!!!

Gaga

Post » Sob paź 31, 2009 3:26 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Chciałam serdecznie wszystkim podziękować za pomoc.
Dzięki Wam koty nie chodzą głodne i już niedługo będą miały zaplikowany ADVOCAT.

Co prawda wczoraj miałyśmy już podać środek, jednak nie zastałyśmy właścicieli i akcję kropelkową musiałyśmy przełożyć.

Gaga

[poprzednia][następna]