PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2009 10:35 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Oczywiście chata to byłoby marzenie :piwa:

Jeżeli nie wyjdzie, co nie daj Boże, to może chociaż miałby ktoś po jakimś gryzoniu, króliku czy czymś tam innym klateczkę na krótkie przetrzymanie? Łatwiej na pewno niż o wystawowe..

Kciuki za domeczek w Krakowie!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon paź 19, 2009 10:41 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Hmm nic jeszcze konkretnie nie wiadomo...Trzeba będzie zorganizować transport,ze Strzelc do Krakowa,a potem za jakiś czas z Krakowa do Gliwic...
Osoba która może dać tdt kazała czekać do wieczora z dokładniejszymi informacjami...
Narazie do czasu dogadania i transportu niestety kociak jest cały czas na działkach razem z resztą...
Przepraszam,to że staram się jak najszybciej pomóc kotu to źle??Bo chyba czegoś nie rozumiem...Staram sie jak mogę,usiłuję znaleźć dla niego na kilka dni choć kawałek łazienki u kogoś żeby kota odrobaczyć.Ale widzę że chyba ja coś źle robię...
Ogłoszenia adopcyjne nie mają sensu dla nieoswojonego zarobaczonego kota...Wiem,bo sama jak chciałam kota,z pewnością bałabym się takiego wziąć do domu na stałe.Smutne ale prawdziwe.Tym bardziej jeśli ktoś pierwszego kota miałby brać-z pewnością dzikusa nie weźmie.Nie ma sensu tracić czasu,ew.pieniędzy na ogłoszenia z których wiadomo że nic nie wyniknie.

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Pon paź 19, 2009 10:49 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Aggi, zauważyłaś temat, starasz się, zrobiłaś wątek - świetnie, bo może ktoś będzie w stanie pomóc. Szkoda, że mały jest nadal na działkach, bo jest parszywie na dworzu, ale należy mieć nadzieję, że pomoc błyskiem nadejdzie. Dawaj znać co i jak, co z TDT..

Kaprys2004

Post » Pon paź 19, 2009 10:55 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Kaprys-dziękuję...Już tracę powoli nadzieje i siły do tego...Jak czytam niektóre posty to odechciewa mi się pomocy :cry: ..... Odczuwam to tak,jakbym była ta zła,bo chcę pomóc :(

Aggi

Post » Pon paź 19, 2009 11:11 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Aggi pisze:Już tracę powoli nadzieje i siły do tego...Jak czytam niektóre posty to odechciewa mi się pomocy :cry: ..... Odczuwam to tak,jakbym była ta zła,bo chcę pomóc :(

Aggi, no coś Ty! Jaka "zła"? Internet, niestety, ma to do siebie, że nie widać wyrazu twarzy i nie wsystko jest tym, co się wydaje. Głowa do góry. :ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon paź 19, 2009 11:12 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

No właściwie tak :lol: w internecie ciężko jest odczytać z wpisanych literek intencje piszącego...

Aggi

Post » Pon paź 19, 2009 11:23 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Aggi pisze::) Ps.Ogłoszeń jeszcze nie robiłam,ze względu na to że kotek jest dzikawy...
Jak napiszę na allegro że dzikawy kot,zarobaczony itd. to już widzę te tłumy telefonów... :evil:

Nawet nie przewidzisz na jaka osobe ogloszenie trafi-nie takie cuda się zdarzały.Sama przezyłam podobny,a sprawa wydawała się beznadziejna.Dwie dzikie dzikuski i zanlazły dom...Nawet je wzieli razem by siostr nie rozdzielać. I nie były ani małe ani tak ladne.Trafił swój na swego!!!
jak nie spróbujesz to jedna szanse mniej dla kota.
To,że dzikawy trzeba napisać,ale i jego historie i miejsce pobytu,warunk...i-wszystko jest wazne.Są ludzie o wrazliwych sercach!!!
A odrobaczenie?-wystarczy mniej niż 1/4 tabletki pratelu a juz masz pierwsze skutki.tabletka kosztuje ok.5 zł. jak nie stac cie na droższy to bierzesz co daja najtaniej-byleby było.Tylko weta trzeba dobrze o dawkowanie wypytać.Za 10-14 dni druga dawka.
Zgłoś sie juz na watek transportowy.Czasem trzeba czekać.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon paź 19, 2009 11:25 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Aggi, No, :ok: I od razu inna rozmowa. Z uśmiechem. No to mi się podoba. Tak trzymać i nic się nie bać. :P :ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon paź 19, 2009 11:38 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Tu nie chodzi o kasę na tabletki-to nie problem...Boimy się że to bezcelowe,podamy tabletkę,a on dalej będzie mial styczność z zarobaczonymi kociakami...O to tu chodzi też...No i żeby jak najmniej tam marznął...

Aggi

Post » Pon paź 19, 2009 11:55 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Aggi, właśnie - głowa do góry.
Pamiętaj o jednym: tam gdzie ludzie, tam są emocje i różne zdania.
Tam gdzie ludzie gadają o zwierzakach, emocje sięgają zenitu.
NIKT, kto tutaj się wypowiadał, nawet ostrzej, na pewno nie chce Cię zniechęcić, bo w grę wchodzi zdrowie i życie stworzaka. Każdy za to chciałby pomóc jak najbardziej. To ten przypadek, kiedy się żałuje, że jesteśmy tak daleko od siebie, że nawet jeżeli ktoś mógłby przetrzymać małego u siebie przez dwa dni, odległość to uniemożliwia.
Nie trać nadziei, bo Ci nie wolno. Pilnuj TDT, niech się wypowiedzą, bo szkoda dzieciaka. Tym bardziej, że taki mały szybciutko się oswoi, a w dodatku jego kolor na pewno zwabi miłośników pomarańczowych i znajdzie chatę błyskiem. Tylko musi dostać szansę..

Pokażę jego wątek na wątku rudych. Nawet jeżeli się już tam pojawił, to nie szkodzi przypomnieć dzieciaka :D

Kaprys2004

Post » Pon paź 19, 2009 12:03 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Kaprys2004

Post » Pon paź 19, 2009 12:56 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Dziękuję bardzo za słowa otuchy :)
Jakoś tak kopa do działania dałaś :D :1luvu:
Zaraz się zbieram pomóc przy kociakach które w Gliwicach są,tu na miejscu,mówię o kociakach z tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=101892
Jedziemy z jednym do weta,trzeba zobaczyć co mu się dzieje...
Chociaż tyle mogę będąc na miejscu...One również potrzebują dt,już głupieję od tych wszystkich kociaków potrzebujących pomocy...Ich jest tak wiele..A ja tylko jedna :cry:

Aggi

Post » Pon paź 19, 2009 14:08 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Aggi pisze:Hmm nic jeszcze konkretnie nie wiadomo...Trzeba będzie zorganizować transport,ze Strzelc do Krakowa,a potem za jakiś czas z Krakowa do Gliwic...
Osoba która może dać tdt kazała czekać do wieczora z dokładniejszymi informacjami...
Narazie do czasu dogadania i transportu niestety kociak jest cały czas na działkach razem z resztą...
Przepraszam,to że staram się jak najszybciej pomóc kotu to źle??Bo chyba czegoś nie rozumiem...Staram sie jak mogę,usiłuję znaleźć dla niego na kilka dni choć kawałek łazienki u kogoś żeby kota odrobaczyć.Ale widzę że chyba ja coś źle robię...
Ogłoszenia adopcyjne nie mają sensu dla nieoswojonego zarobaczonego kota...Wiem,bo sama jak chciałam kota,z pewnością bałabym się takiego wziąć do domu na stałe.Smutne ale prawdziwe.Tym bardziej jeśli ktoś pierwszego kota miałby brać-z pewnością dzikusa nie weźmie.Nie ma sensu tracić czasu,ew.pieniędzy na ogłoszenia z których wiadomo że nic nie wyniknie.

Przepraszam ,ze sie wtracam dziewczyny,ale co z tymi robalami/Nie wiem, tez mam koty stałe,tymczasy zarobaczone wziełam jak diabli ze schronu..mam maleńkie dziecko i starsze dzieci...i psa i nic nikomu sie nie stało.Koty "wymiotowały po podaniu leku,wykupkały co trzeba"i spoko jest...Wystarczy porzadnie sprzatnac i zdezynfekowac i po kłopocie.Kotek po lekach nie powinien byc na podwórku,sam(ale moge sie mylic,to wybaczcie),bo jest osłabiony.i narazony na wychłodzenie(2 lezały bardzo chore )nim sie oczysciły-jeden niestety odszedł, bo miał robaczyce serca -nie udalo sie uratowac.Jak nie macie co z nim zrobic niech ktos go do Warszawy podrzuci-zabiore go do siebie...jest sliczny...a do Warszawki jeżdżą pociagami,wiec kotusia wezma-wystarczy popytac :lol: Nie bójmy sie robali-to one sie nas boja :1luvu: Trzymam kciuki i naprawde, jesli kotek nie jest chory na KK,CZY kawicioze oze byc w kazdym domku.jA JESTEM zrd I MAM DZIECI Z dd, WIĘC INSPEKCJE TEZ MAM-ZERO PROBLEMU-TYLKO dezynfekuje dobrze...powodzenia-jak trzeba jakiejs rady -słuze pomoca-kotek jest piekniutki i na domek zasłuzył
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon paź 19, 2009 14:26 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Nie ma za co, nie Ty jedna popadasz w dołek..

Kaprys2004

Post » Pon paź 19, 2009 14:28 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

BOZENAZWISNIEWA pisze:Jak nie macie co z nim zrobic niech ktos go do Warszawy podrzuci-zabiore go do siebie...jest sliczny...a do Warszawki jeżdżą pociagami,wiec kotusia wezma-wystarczy popytac :lol:

Nie brałam pod uwagę tak dalekiego transportu :oops: , ale może to jakiś pomysł?????

Kaprys2004

[poprzednia][następna]