Kotka po wypadku - odzyskała wolność :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 16, 2009 13:50 Re: Znowu kot po wypadku :( Co z nim potem?

Cieszę się bardzo z takiego obrotu sprawy. Kciuki za szczęśliwy powrót na stare smieci :ok:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro wrz 16, 2009 14:40 Re: Znowu kot po wypadku :( Co z nim potem?

Do powrotu jeszcze czas jakiś, bo w lecznicy remont i wstrzymane zabiegi chirurgiczne na kilka dni. Kotka więc siedzi w klatce i czeka, prawdopodobnie będzie sterylizowana poniedziałek - wtorek w nst. tygodniu, więc będzie mogła być wypuszczona w końcu przyszłego tygodnia.
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Śro wrz 23, 2009 16:12 Re: Znowu kot po wypadku :( Co z nim potem?

:ok: :ok: :ok: za kotenię. Mam nadzieję, że najgorsze za nią. I że tzw. "stare śmieci" staną się dla niej bezpieczniejsze; dzięki Tobie barba50 :1luvu:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon wrz 28, 2009 21:18 Re: Znowu kot po wypadku :( Co z nim potem?

Gryzelda była sterylizowana dzisiaj. Akurat przejeżdżałam więc zajrzałam. Leżała sobie w inkubatorze jeszcze nie wybudzona i znowu można było ją wygłaskać :mrgreen: Po południu telefonowałam, kotka wybudzona, wraca do formy. W lecznicy pobędzie jeszcze tydzień. Potem nastąpi przenoska na wolność :)

Obrazek Obrazek Obrazek

barba50

Post » Wto wrz 29, 2009 9:33 Re: Kotka po wypadku :( Po sterylce, za tydzień wróci na wolność

Super wieści! :ok:
Basiu, a gdzie ostatecznie wypuścisz Gryzię?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto wrz 29, 2009 10:03 Re: Kotka po wypadku :( Po sterylce, za tydzień wróci na wolność

Erin pisze:Super wieści! :ok:
Basiu, a gdzie ostatecznie wypuścisz Gryzię?

Jakiś czas temu pisałam
Gnana różnymi myślami pojechałam raz jeszcze do Zakładu Energetycznego. Panie w biurze niewiele potrafiły powiedzieć, ale w portierce było tym razem trzech panów i jeden z nich skojarzył koteczkę. Dokładnie ją opisał, jej umaszczenie, mówił coś o złamanym ogonie, ja widziałam ją jedynie na leżąco, ale w połowie ogona rzeczywiście nie ma sierści jak po jakimś urazie, mówił że wieczorami przychodziła, siadywała na murku, nie uciekała, dokarmiał ją kiełbasą i resztkami ze swojego posiłku. Ponadto zauważył, że kotka od kilku dni nie przychodziła. Zgadza się wszystko. Powiedziałam więc, że kiedy koteczka wydobrzeje wróci, a ja zobowiążę się do zaopatrywania w karmę. I to chyba będzie rozwiązanie najlepsze ze wszystkich.

Tak więc wróci na "swoje śmiecie", a ja będę mieć pieczę nad dostawą żarełka. Jeśli zagnieździ się i będzie regularnie widywana można będzie pomyśleć o postawieniu dla niej ocieplonej budki. Ale to jeszcze pieśń przyszłości :roll:

barba50

Post » Wto wrz 29, 2009 11:15 Re: Kotka po wypadku :( Po sterylce, za tydzień wróci na wolność

W takim razie pozostaje mi trzymać kciuki za aklimatyzację :ok:

Erin

Post » Wto paź 06, 2009 12:56 Re: Kotka po wypadku :( Po sterylce, za tydzień wróci na wolność

Gryzelda odzyska dzisiaj wolność :D Nasiedziała się w lecznicy równy miesiąc 8O Wydobrzała (po wypadku prawie nie ma śladu, jakieś drobne kulenie, które powinno się w niedługim czasie cofnąć całkowicie), jest wysterylizowana, poprosiłam żeby ją jeszcze zaszczepiono, wiadomo, że to tylko teraz, jednorazowo, ale niech przez jakiś czas będzie zabezpieczona przed chorobami.
Zabieram ją po południu z lecznicy i od razu pojadę do Zakładu Energetycznego (dyżur będzie miał ten strażnik z którym o Gryzi rozmawiałam), postawimy jedzenie w miseczkach i .... otworzymy transporter. Cały czas myślę, czy zaufa, czy będzie się trzymała miejsca jeśli przekona się, że miska z jedzeniem będzie na nią czekała. Ryzyk - fizyk, co będzie to będzie. Trzeba myśleć pozytywnie, ma być dobrze :roll:

barba50

Post » Wto paź 06, 2009 12:59 Re: Kotka po wypadku - dzisiaj odzyska wolność :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto paź 06, 2009 13:04 Re: Kotka po wypadku - dzisiaj odzyska wolność :)

Za Gryzię :ok:
A Tobie Basiu wielki szacunek :ok:

Erin

Post » Śro paź 07, 2009 10:07 Re: Kotka po wypadku - dzisiaj odzyska wolność :)

Poszła, ani się obejrzała Obrazek
Ale jest dobrze, mam nadzieję, że bardzo dobrze Obrazek
Teren duży, ogrodzony płotem, wokół płotu rząd gęstych tui.

Obrazek Obrazek

(na transporterze widać osobistą miseczkę Gryzi, drugą na wodę też dostała, też jest zielona, specjalnie, żeby nie rzucała się ludziom w oczy, nie muszą od razu widzieć, że tu są koty :> )

Gryzelda w lecznicy została na pożegnanie zaszczepiona przeciwko wirusówkom i wściekliźnie, potem grzecznie jechała samochodem w transporterku

Obrazek Obrazek

Po otwarciu transportera chwilę siedziała w środku, jakby nie chciała uwierzyć, że nie jest zamknięta, a potem czmychnęła między tuje.
Pan miły, wiele mówiący o kotach kręcących się po terenie, zaraz przyniósł do miseczki wodę. Wziął siatkę z jedzonkiem, powiedział, że poprosi kolegów, żeby napełniali miski regularnie :)
Oczywiście zapowiedziałam się z wizytami :D

Ufff.......

barba50

Post » Śro paź 07, 2009 10:19 Re: Kotka po wypadku - odzyskała wolność :)

Basiu, będzie dobrze :ok:

Erin

Post » Śro paź 07, 2009 19:16 Re: Kotka po wypadku - odzyskała wolność :)

Myśle, że Gryzelda jest bardzo szczęśliwa z powrotu na swoje miejsce. Zrobiłaś dla niej wszystko co bylo mozna zrobic - reszta w rękach opatrzności :wink:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto paź 13, 2009 10:40 Re: Kotka po wypadku - odzyskała wolność :)

Chodzę co parę dni (celuję kiedy nie ma p. Czesia :wink: ) napełniam miseczki :) Jedzonko znika choć w miskach ląduje dużo więcej niż może zjeść jedna kotka :roll: Tam po prostu kotów jest więcej, chociaż ich nie widać :mrgreen:

barba50

[poprzednia]