Trochę nas nie było, ale już odpisuje o tych leukocytach (mamuciku wybacz, ze na pw tak zdawkowo, ale miałam kilka dni nerwówy ostatnio- oczywiście z powodu kotów).
Tak, jak Galla napisała, to Melka miała u nas taki problem z białymi ( w przeciwieństwie do mnie Galla nie myli kotów

).
W najgorszym momencie było ok. 1,9 tys.
Aparat czytał to jako błąd w ogóle,ale wyniki były powtarzane.
Stosowaliśmy wtedy neupogen, tfx, zylexis + standardy (colostrum,beta-glukan).
Neupogen działa nieźle, tzn.widac poprawe po zastrzykach, ale jest dosć krótkotrwała, krew badaliśmy wtedy często i widac było, ze białe skakały w trakcie,a po serii zaraz spadały właściwie. No i on podnosi generalnie poziom granulocytów (tak samo było u Gluśka-tez dostawał, bo oba mają problem z leukopenią).
Najlepiej naprawde działa Zylexis, daje trwały wzrost białych, Mela dostała już chyba łącznie 2 serie po 3 zastrzyki ( w ostępach kilku m-cy). I białe trzymają się na poziomie 5-7 tys., ona czuje sie dobrze, wiec za wszelka cene ich nie podwyzszamy.
Virbagen jakos znaczaco nie wpłynął na biale (Mela dostala serie 3x5 zastrzykow).
Tfx u nas (Glus i Mela) nie pokazal zadnej zmiany w wynikach krwi.
Oprocz tego sok z aloesu dziala bardzo fajnie, Mela pije go caly czas (5 ml dziennie) i to jest wszystko co teraz dostaje, a wyniki (ostatnie z 1.08) sa super, biale sie trzymają, sa na niższym poziomie, ale stabilne, czerwone częsci ekstra.
U nas lekko nerwowo, bo Glusiek oprócz białaczki ma początki pnn (wykryte też 1.08), w ciągu tego 1,5 m-ca w strasznym tempie poleciały mu zęby kamień zrobił się paskudny. Miał wczoraj ściągany, mimo mniejszej narkozy, kroplówek dożylnych i podskórnych strasznie długo się wybudzał, noc mieliśmy cieżką (brak weta całodobowego

). Teraz sie zastanawiam, jak nam to wpłynie na morfologie, wczorajsze wyniki całkiem ładne białe stabilne, też ponizej normy, ale stabilne, czerwone w normie.
Rene, w poniedziałek wezme dla Ciebie drugą recepte (taerz na weekend nie było tej wetki), ostatnie dni miałam mocno stresujące, zapomniałam zupełnie ,przepraszam