Fundacja KOTangens-Trójmiasto

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 12, 2015 20:05 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

Czy zooplus dzieli się kasą, gdy płaci się gotówką przy odbiorze a nie przelewem?
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro maja 13, 2015 22:49 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

Hańka pisze:Czy zooplus dzieli się kasą, gdy płaci się gotówką przy odbiorze a nie przelewem?

Tak, dzieli się, sposób płatności nie ma znaczenia :-) Ważne jest tylko to, żeby wejść na stronę zooplusa przez banerek na stronie fundacji :-)
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Od: Czw sie 22, 2013 11:17

Post » Śro maja 13, 2015 22:50 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

czarno-czarni pisze:ano wiem, bałam się, że nie mam gdzie być, że jest w schronie na przykład i chciałam ją "porwać" na ostatnie dni, ale skoro ma opiekę to super.

:1luvu: Koteczka jest na DT. Biedne stworzenie... :-(
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Post » Czw maja 14, 2015 16:39 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

ada_z pisze:
Hańka pisze:Czy zooplus dzieli się kasą, gdy płaci się gotówką przy odbiorze a nie przelewem?

Tak, dzieli się, sposób płatności nie ma znaczenia :-) Ważne jest tylko to, żeby wejść na stronę zooplusa przez banerek na stronie fundacji :-)

Zrobione. Dzięki za info. :kotek:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Czw maja 14, 2015 19:34 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

Hańka pisze:
ada_z pisze:

Zrobione. Dzięki za info. :kotek:

:1luvu:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Post » Pt maja 15, 2015 23:18 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

Narobiłam sporo zaległości w przekazywaniu Wam informacji... Przepraszam, ale pochłonęły mnie egzaminy. Zacznę od najbardziej aktualnych spraw, póki co nie wiem, na ile te starsze są aktualne (bo oczywiście w fundacji cały czas ruch) - Ada.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

Fundacja KOTangens

Od: Pt kwi 26, 2013 19:06

Post » Pt maja 15, 2015 23:20 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

Kochani,
Wczoraj odebrałam auto i pojechałam po kociaki z Rajskiej
Parę dni temu dostałam info,ze na placu budowy pod hotelem znowu są kociaki
Temat ciągnie się od kilku lat i mimo,że wysterylizowałam tam z dziesięć kotek,znowu mamy problem.
Brak współpracy karmicielek spowodował,że w zeszłym roku urodziło się tam kilkanaście małych z czego przeżyła garstka.Pani,która dokarmiała, która wydaje się być przeciwniczką sterylizacji,zachorowała na raka i w tym roku odpuściła...
W końcu zgodziła się na współpracę
Kociaki,które wczoraj złapałam,mają początki kk.Urodziły się w styropianowej budce,którą ktoś zepchnął ze skarpy.Budka leżała tak,że otwór był na ziemi,kotka nie mogła dostać się do dzieci i strasznie płakała.To zaniepokoiło karmicielkę.Weszła na teren budowy i poprosiła jakiegoś chłopaka ,aby zszedł ze skarpy i przyniósł jej budkę.Oczywiście okazało się,że w środku leżą na wpół przytomne kociaki.Nie wiem ile to trwało,ale pomoc przyszła w ostatniej chwili
Nie można było ich tam zostawić
Mimo,że matka jest okropnie dzika,udało mi się zrobić parę fotek.
Kochani potrzebna karma dla kociąt,bardzo potrzebne paszteciki,aby nauczyć maluchy jeść a mamę dzikusa jak najszybciej wypuścić. Bardzo prosimy też o pomoc finansową, maluchy trzeba odrobaczyć i zaszczepić.
Pomożecie?
(Agnieszka)
Kontakt w sprawie adopcji, pomocy rzeczowej- 605-967-661 lub przez wiadomość na FB.
Będziemy tez wdzięczni za pomoc finansową:
Fundacja Kotangens
ul. Ogarna 85/86
80-826 Gdańsk
nr konta 14 2030 0045 1110 0000 0264 0290 z dopiskiem: kocięta u Agnieszki
lub paypal: fundacja.kotangens@wp.pl

Dzika mamusi, gdy tylko odchowa swoje dzieci, zostanie wysterylizowana i wypuszczona. Kocięta mają 4 tygodnie, szare to dziewczynka. Będą do adopcji za 3 tygodnie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

Fundacja KOTangens

Post » Pt maja 15, 2015 23:23 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

11.05.:
Weekend przyniósł nam dwóch nowych kocich pacjentów:

1. Kocur czarny z Gdańska Brzeźna, wiek około 10 lat, nieznacznie podwyższone parametry nerkowe, infekcja dróg oddechowych. Na razie dostaje unidox, kroplówki, miał zrobione badanie krwi. Kotek jest u Moniki.
Kituś nie jest dzikusem. Na razie nie mógł zostać wykastrowany ze względu na wyniki nerkowe.
2. Kotka z ul. Zgoda, Gdynia, póki co jest w lecznicy. Na razie nie wiadomo co jej jest, jak się uda wyleczyć to powróci w miejsce bytowania. Ma tam bardzo dobrze, pani bardzo dba o swoje podwórkowce, jedzą lepiej niż nasze domowe :-)

Kotka ma 4 lata, około 3 lata temu została wysterylizowana.

To nie są (mamy nadzieję!) jakieś drastyczne przypadki. Ale takie koty też potrzebują naszej pomocy.
A my jak zwykle liczymy na Waszą, kochani, pomoc.

Fundacja Kotangens

ul. Ogarna 85/86
80-826 Gdańsk
nr konta 14 2030 0045 1110 0000 0264 0290 z dopiskiem: weekendowi pacjenci

Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

Fundacja KOTangens

Post » Pt maja 15, 2015 23:24 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

Pascal i Coco szukają wspólnego domku!

Rodzeństwo, parka- kocur i kotka czyli Pascal i Coco szukają wspólnego domku na resztę życia.
Kocięta mają obecnie 7 tygodni i do adopcji będą za 2 tygodnie. Obecnie są zdrowe, dziś zostaną zaszczepione a za 2 dni odrobaczone.
Korzystają z kuwety i drapaka. Uwielbiają swoje towarzystwo tak więc chcę im znaleźć wspólny dobry i odpowiedzialny dom.
Kociaki są urocze, miziaste i mruczące.
Ewentualnie do domu z drugim kotem, na pewno nie w pojedynkę. Wymagamy podpisania umowy, wizyty przed i po adopcji, szczepień i sterylizacji/kastracji.
Domki są dobrze sprawdzane by kocięta za jakiś czas nie wylądowały znów na dworze.
Zapraszam do kontaktu i rezerwacji kociąt w dwupaku :-)

Kontakt Marzena 508-400-406/ marzena.krasinska@op.pl

Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

Fundacja KOTangens

Post » Śro maja 20, 2015 0:24 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

Fundacja KOTangens pisze:11.05.:

1. Kocur czarny z Gdańska Brzeźna, wiek około 10 lat, nieznacznie podwyższone parametry nerkowe, infekcja dróg oddechowych. Na razie dostaje unidox, kroplówki, miał zrobione badanie krwi. Kotek jest u Moniki.
Kituś nie jest dzikusem. Na razie nie mógł zostać wykastrowany ze względu na wyniki nerkowe.
2. Kotka z ul. Zgoda, Gdynia, póki co jest w lecznicy. Na razie nie wiadomo co jej jest, jak się uda wyleczyć to powróci w miejsce bytowania. Ma tam bardzo dobrze, pani bardzo dba o swoje podwórkowce, jedzą lepiej niż nasze domowe :-)

To nie są (mamy nadzieję!) jakieś drastyczne przypadki. Ale takie koty też potrzebują naszej pomocy.

Fundacja Kotangens

ul. Ogarna 85/86
80-826 Gdańsk

Obrazek
Obrazek

Ta kotka , czy ona jest podobna może do tej :

https://lh3.googleusercontent.com/-VCts ... 1%255D.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-LMko ... _13.19.JPG

Wygląda jak Kala, wyadoptowany prawie 5 lat temu tymczas...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie maja 24, 2015 14:05 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

czy macie kogoś na Helu?
cytuję z wątku:
viewtopic.php?f=1&t=167978&p=11106721#wrap
He-La pisze:I ostatnia sprawa. W Kuźnicy na Helu na stacji PKP mieszkają tacy agenci...
Obrazek
Czy ktoś zna kogoś w tej okolicy, żeby obadać temat?

... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie maja 24, 2015 20:19 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

Kochani, akcja wsparcia Fundacja KOTangens poprzez zakupy w sklepie zooplus.pl cieszy się dużym powodzeniem, co nas bardzo cieszy i za co jesteśmy ogromnie wdzięczne :-)

Ale robiąc zakupy w sklepach internetowych nie zapominajcie też, bardzo prosimy, o tym, że jesteśmy też na FaniMani. Zawsze przed zrobieniem zakupów sprawdźcie, czy sklep nie jest też umieszczony w serwisie FaniMani.
Zasada działania jest podobno do zakupów w zooplusie. Wchodząc do sklepu przez FaniMani możecie wspomóc nas, naszych podopiecznych, nie wydając ani złotówki. To tylko kilka kliknięć więcej, a od 1 do 3 % waszych zakupów "wpadnie" na nasze konto.
Póki co akcja jest mało popularna, niestety. A przez portal FaniMani można nawet pizzę do domu zamówić ;-)

Bardzo zachęcamy do tej formy pomocy!

Jak to działa:
1. Zawsze, gdy chcesz zrobić zakupy online wejdź na fanimani.pl. Wybierasz kogo chcesz wspierać -oczywiście Fundację Kotangens :-)
Twój wybór zostanie zapamiętany, możesz go w przyszłości zmienić (choć mamy nadzieję, ze tego nie zrobicie :-D )
2. Wyszukaj na fanimani.pl sklep internetowy,
w którym chcesz zrobić zakupy, kliknij w logo sklepu, a następnie przejdź na stronę sklepu przy pomocy przycisku.
3. Zrób zakupy, a wskazany na naszej stronie procent wartości transakcji zostanie przekazany na rzecz wspieranej przez Ciebie organizacji, a Ty będziesz mógł śledzić na fanimani.pl historię Twojego wsparcia.
https://fanimani.pl/zbieramy/fundacja-kotangens/
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Post » Nie maja 24, 2015 20:20 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

seja pisze:
Fundacja KOTangens pisze:11.05.:

Fundacja Kotangens

ul. Ogarna 85/86
80-826 Gdańsk

Obrazek
Obrazek

Ta kotka , czy ona jest podobna może do tej :

https://lh3.googleusercontent.com/-VCts ... 1%255D.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-LMko ... _13.19.JPG

Wygląda jak Kala, wyadoptowany prawie 5 lat temu tymczas...

Kotka jest nawet baaardzo podobna...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Post » Nie maja 24, 2015 20:32 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

ewa_mrau pisze:czy macie kogoś na Helu?
cytuję z wątku:
He-La pisze:I ostatnia sprawa. W Kuźnicy na Helu na stacji PKP mieszkają tacy agenci...
Obrazek

... mry!

KOTangens tak daleko nie sięga. Dowiedziałam się, że w tamtych rejonach raczej działa PKDT.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Post » Nie maja 24, 2015 20:33 Re: Fundacja KOTangens-Trójmiasto

ada_z pisze:
ewa_mrau pisze:czy macie kogoś na Helu?
cytuję z wątku:
Obrazek

... mry!

KOTangens tak daleko nie sięga. Dowiedziałam się, że w tamtych rejonach raczej działa PKDT.

Puckot zgarnął kociaki :)

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

[poprzednia][następna]