oncept na włókniakomięsaka- sprzedam

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie mar 22, 2015 16:54 oncept na włókniakomięsaka- sprzedam

NIEAKTUALNE- oncept został podarowany

Witam,
Mam do sprzedania 3 sztuki Oncept Il-2- szczepionki do leczenia fibrosarcomy (włókniakomięsaka) u kota. Jestem z Gliwic. Lek jest ważny do grudnia 2015 (świeżutka dostawa z Francji- z 19.03.2014). Lek prawidłowo dostarczony (zamówiony przez wet.) i przechowywany (również u wet.). 3 sztuki to połowa kuracji. Akurat na trzy tygodnie w oczekiwaniu na dostawę.
Moja historia z Onceptem (mam nadzieję z HAPPY ENDEM!!!):
Moja 9,5 letnia kicia podczas rutynowej kontroli u wet. miała wykryty guzek na karku. Ponieważ 3 tyg. wcześniej miała szczepienie- nie panikowaliśmy, tylko mieliśmy obserwować do dwóch tygodni. Dostała leki przeciwzapalne. Guzek się zmniejszył, ale ponieważ po 10 dniach wciąż był wyczuwalny- wet. zaproponował operację, a potem badanie histopatologiczne. Operacja -onkologiczna- z zapasem zdrowej tkanki (na tyle, na ile się dało w tamtym obszarze). Wtedy jeszcze myślałam, że "wyrywna jestem" i zbyt szybko zdecydowałam się na zabieg, no bo guzek niewielki, a kot po zabiegu- no wiadomo. Pół szyi rozryte. Kiedy przyszedł wynik dopiero zaczęłam wzgryzać się w temat. Przeraziłam się. Nie wiedziałam, że mięsaki u kotów są tak strasznie złośliwe. Na szczęście mój wet. (dr Ziemiński z Gliwic) jest specjalistą chirurgiem i zoperował, jak to nazwał, "onkologicznie". Inaczej już by było po kocie...Doszperałam się informacji na temat leczenia. Ponieważ w Polsce nie ma radioterapii, a najbliższa jest w Niemczech lub na Słowacji zdecydowałam się na podanie kotce Oncept Il-2. Nie słyszałam, żeby na Śląsku któryś z wet. podawał Oncept. Dr Ziemiński sprowadził dla mnie tą szczepionkę - ale okres sprowadzania trwa- 3 tygodnie (i ani dnia krócej!). Najskuteczniejsze jest podanie szczepionki do miesiąca od operacji. Operację kicia miała 6 lutego, wynik histopato przyszedł 23 lutego. Mój wet. poszukał i zamówił dla mnie Oncept 26 lutego, miał przyjść 19 marca (i tak też był). Szukając informacji o Oncepcie- znalazłam wspaniałego człowieka z p. Szymona (bardzo mi pomógł w sensie informacji o leczeniu!), któremu zostało po jego kocie 3 dawki -na pierwsze 3 tyg. leczenia, które natychmiast ropoczęliśmy (im szybciej tym lepiej!).Jednocześnie oczekiwaliśmy na dostawę. Ponieważ leczenie obejmuje 6 dawek- zostaną nam 3 dawki. Może ktoś będzie w podobnej sytuacji i oczekując na dostawę będzie już mógł podać kotu lek (w przypadku fibrosarcomy liczą się wręcz godziny).

Koszt 6 dawek- ok. 1850 zł.

P.S. Wszelkie informacje dot. leku można potwierdzić u mojego weterynarza. Nasza kochana grubaska bez wznowy- 6 tyg. po operacji. Nadzieja że tak pozostanie- ogromna.
P.S. Pieniądze ze sprzedaży leku - jeśli nie będą już potrzebne na leczenia naszej kici (a nie będą:)), pójdą ratować forumowe biedy:))
Ostatnio edytowano Czw lis 05, 2015 10:15 przez sotis, łącznie edytowano 1 raz

sotis

Od: Pt sty 02, 2015 8:06

Post » Pon wrz 21, 2015 10:30 Re: oncept na włókniakomięsaka- sprzedam

Witam,
Jestem zainteresowana odkupieniem bardzo prosze o kontakt 693-629-517 lub podanie telefonu kontaktowego.Dziękuję Monika

Fuksik2015

Od: Pon wrz 21, 2015 10:26