KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 25, 2013 21:39 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

merc chyba nie pracuje na okrągły zegar

:D w sezonie, niestety owszem, pracują oba codziennie, my juz rozpoczęłyśmy sezon..łapiemy we dwie ponad 200 kotów rocznie
AnielkaG

Post » Sob mar 16, 2013 18:22 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

Brok i Wujku Z. bardzo proszę o kontakt. Szukałam Waszych nr telefonów, ale albo ich nie ma albo muszę zainwestować w okulary.:)

Prowadzimy akcję sterylizacji dzikich kotów. Brakuje rąk do pracy, ale przede wszystkim klatek.

Obecnie pilnie muszę zakupić:
- klatkę do łapania dużej ilości kotów
- klatki rehabilitacyjne do przetrzymywania kotów po zabiegach (ok. 10 sztuk)
- klatki/transporterki lub iniekcyjne, chodzi o takie transporterki z zamykaniem od góry, dzięki czemu bez problemu będzie można "przegonić" kota z klatki łapki do transporterka i bezpiecznie zamknąć. Wszystkie produkowane transporterki mają zamykanie boczne, a przy dzikusach co to znaczy nie muszę tu na pewno tłumaczyć.
- w późniejszym czasie i jak nasza fundacja będzie przy lepszych finansach to jeszcze potrzebujemy ze dwie klatki łapki.

SPRAWA JEST MEGA PILNA!!!
100 kotów czeka na zabieg!!

Gaga

Od: Czw lut 02, 2006 1:48

Post » Wto mar 26, 2013 18:08 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

transporterki z zamykaniem od góry, dzięki czemu bez problemu będzie można "przegonić" kota z klatki łapki do transporterka i bezpiecznie zamknąć.

Niemożliwe jest przekładanie kota z klatki pułapki do transportera zamykanego od góry. Jeśli w ogóle przekładać kota z pułapki - co odradzam niedoświadczonym osobom - to tylko to tradycyjnego transportera zamykanego od przodu i to takiego z którego da się zupełnie wyjąć kratkę. Transporter zamykany od góry nadaje się do wkładania kota złapanego w rękę i trzymanego za kark albo kota złapanego w podbierak - razem z siatką -również odradzam przekładanie kota z podbieraka do transportera. Transporter zamykany od góry wyłącznie firmy Marchioro http://www.zooplus.pl/shop/koty/transpo ... kota/30712, inne są zawodne. Transportery bocznie zamykane po wielu latach doświadczeń używam tylko Ferplast Atlas http://www.ceneo.pl/10923476, inne albo się otwierają albo urywa się rączka, albo mają trudno domykające się zapięcia.
AnielkaG

Post » Pon lip 08, 2013 18:55 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

Jestem zainteresowana kupnem klatki łapki , proszę o garść informacji w tym cena i termin .

puchatka

Od: Nie lut 24, 2013 11:24

Post » Wto lis 19, 2013 13:18 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

Witam! Naczytałam się wiele pozytywnych opinii o Twoich klatkach łapkach i chciałabym taką nabyć. Napisz proszę czy nadal je robisz i jak jest aktualna cena takiej klatki?

QUITTERIE

Od: Wto lis 19, 2013 12:53

Post » Pt lip 18, 2014 9:50 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

Witam,
Czy mogłabym prosić o jakiś kontakt do pana? Wraz ze znajomymi od ok. 2 lat dość intensywnie działamy na rzecz kotów - mając pule sterylizacji przyznane z miasta, do szczęścia brakuje nam tylko klatki. Czasem wypożyczamy od zaprzyjaźnionej fundacji, ale w sytuacji, gdy klatka potrzebna jest na "już", często nie ma takiej możliwości. Robimy więc zrzutkę. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Naama77

Od: Pt lip 18, 2014 9:25

Post » Pt lip 18, 2014 21:12 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

Witam
Jest mi strasznie przykro bo lubiłem tę dłubaninę, ale chyba w tym roku nie uda mi się popełnić ani jednej klatki. Chyba z 4 osoby się zamówiły na klatki a ja po prostu nie mam czasu (głównie przez kociaki) by trochę podłubać. Moze w przyszłym roku jak bedę już na emeryturze to coś zrobię, ale boję się że przy tych emeryturach trzeba bedzie dalej gdzieś pracować by przeżyć - zobaczymy.
pozdrawiam serdecznie - Bronek

brok

Od: Czw sie 23, 2007 12:13

Post » Nie paź 04, 2015 23:10 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

Witaj brok - czy coś się zmieniło w kwestii "produkowania" klatek? Ta jedna, którą mam służy całej grupie łapaczy jako niezastąpione urządzenie (kiedy zwykłe klatki "nie działają"), ale jest już trochę zużyta, a zresztą przydałyby się dwie... :-) Daj znać, proszę (jeśli jeszcze wchodzisz na miau).
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto paź 06, 2015 14:11 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

Witaj Jolu - Na miau wchodzę gdy przychodzi zawiadomienie że coś się zmieniło. Dziękuję za pamięć, ale (smutne) na razie jeszcze do klatek nie powróciłem (brakuje mi tego dłubania - ponad rok nie popełniłem żadnej). Muszę najpierw unormować moje sprawy - mimo że przeszedłem na emeryturę od miesiąca to czasu jakby mniej. Za długo śpię... Mam nadzieję że do zimy wszystko się pozałatwia i coś dłubnę ... jak żyć będę :)
pozdrawiam serdecznie - Bronek

brok

Post » Pon paź 17, 2016 13:31 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

Witam wszystkich, którzy będą tak mili i przeczytają to co napisałem. Minęło trochę czasu od zrobienia przeze mnie ostatniej klatki łapki. Trochę mi brakowało tej dłubaniny (bo dłubaniny przy takiej klatce jest sporo), ale "siła wyższa" kazała mi zrobić przerwę - jak się okazało dość długą. Dlatego z przyjemnością informuję wszystkich że zacząłem znowu robić klatki łapki (chyba nawet lepsze od poprzednich bo zmieniła się dostępność niektórych materiałów, więc zastosowałem lepsze). Jeżeli ktoś potrzebuje to proszę o kontakt.
pozdrawiam serdecznie wszystkich - Brok

brok

Post » Pon paź 17, 2016 14:06 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

a mógłbyś zrobić taką jak kiedyś zrobiłeś dla Joli Dworcowej?

Obrazek Obrazek Obrazek

ObrazekObrazekObrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

---
:smokin:

[edit] na zdjęciach jest ta trochę zużyta, o której pisała jolabuk5
i bardzo by się nam przydała jeszcze jedna taka
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon paź 17, 2016 20:34 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

Witaj - dzięki za szybką odpowiedź - właśnie takie robię, tylko z biegiem czasu z klatki na klatkę są troszkę lepsze - jak podasz na PW adres mailowy to wyślę Ci zdjęcia ostatniego egzemplarza, który stoi obok mnie. Wszystkie są takie same, działają wg tych samych zasad, ale zamiast plastikowej rurki osłonowej sznurka teraz jest z plastycznej miedzi. Gumka ma rurkę osłonową (nawiasem mówiąc ta na zdjęciach jest od dawna do wymiany - ma przyspieszać zamykanie klapy - gumka jest do kupienia w każdej pasmanterii - gumka do kapeluszy się nazywa - 50 gr za metr, potrzebne 2 kawałki półmetrowe), itp., itd.
Wyślę Ci na PW mój adres mailowy i nr telefonu
pozdrawiam - Bronek

brok

Post » Pon paź 17, 2016 23:12 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

Mnie się marzy składana klatka-łapka. Przy wyprawie na łapanki to jest zawsze największy kloc do upchania w aucie. Wizję mam taką że składa się jak tradycyjne klatki transportowe. Problemem na pewno jest późniejsze jej usztywnienie żeby nie grzechotała czy dzwoniła w czasie pracy. Miałbyś jakiś pomysł na taki sprzęt??
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto paź 18, 2016 1:16 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

Witaj
Przychodzi mi do głowy tylko jeden - wziąć taką składaną transportową o odpowiedniej wielkości i pogłówkować jak by ją przerobić na łapkę, czyli upchać do niej układ samozamykacza w taki sposób by nie stracić funkcji składania.
Jedyny mankament to taki że takie klatki są robione z grubych, twardych drutów (te co widziałem) i taka przeróbka w warunkach domowych ręcznymi narzędziami byłaby chyba niemożliwa, ale w bardziej bogatym warsztacie być może możliwa (garaż chociażby).
pozdrawiam - Bronek

brok

Post » Wto paź 18, 2016 9:43 Re: KLATKI ŁAPKI INJEKCYJNE I INNE

http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

[poprzednia][następna]