Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znalazł

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 11, 2014 14:28 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Sabinalas pisze:Teraz pieniądze, bo kotki są w ciąży i goni czas....
Mam już umowę z kliniką w Knurowie, która wysterylizuje mi w ciagu tygodnia i przetrzyma nawet 7 kotek.
A miejsce do przetrzymania dzikich kotek...nie wyobrażam sobie dzikiej kotki przetrzymywać w miejscu, które nie jest do tego przystosowane bez fachowej opieki po...
I za dużo tych kotek...gdyby to była 1 lub 2...to zupełnie inny temat...

Dlatego proszę o wsparcie finansowe...aby to ogarnąć logistycznie...w ciągu 1 dnia łapię 4 kotki , zawożę i po kolei przez kilka dni to chcę załatwić...tak ja to widzę...nie chcę tego rozciągac w czasie, bo nie chcę, aby kotki urodziły...

Nie rozumiem. Przetrzymają Ci te dzikie kotki po zabiegach w Knurowie czy nie ?

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto lut 11, 2014 14:37 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Chiara pisze:
Sabinalas pisze:Teraz pieniądze, bo kotki są w ciąży i goni czas....
Mam już umowę z kliniką w Knurowie, która wysterylizuje mi w ciagu tygodnia i przetrzyma nawet 7 kotek.
A miejsce do przetrzymania dzikich kotek...nie wyobrażam sobie dzikiej kotki przetrzymywać w miejscu, które nie jest do tego przystosowane bez fachowej opieki po...
I za dużo tych kotek...gdyby to była 1 lub 2...to zupełnie inny temat...

Dlatego proszę o wsparcie finansowe...aby to ogarnąć logistycznie...w ciągu 1 dnia łapię 4 kotki , zawożę i po kolei przez kilka dni to chcę załatwić...tak ja to widzę...nie chcę tego rozciągac w czasie, bo nie chcę, aby kotki urodziły...

Nie rozumiem. Przetrzymają Ci te dzikie kotki po zabiegach w Knurowie czy nie ?

W Knurowie za 150 zł/szt. wysterylizują i przetrzymają te dzikie kotki po zabiegu. W tej drugiej klinice, gdzie dzięki talonom z Kociego nie przetrzymają, ale wykastrują za 30 zł.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lut 11, 2014 17:02 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Sterylizacje przeprowadzałam tam już w zeszłym roku i było wszystko tak jak być powinno...kotki odpchlone, odrobaczone, tydzień przetrzymane...część z nich oswoili i zostały one przekazane do adopcji...a ta klinika to
Belgica Pawelec De Weerd
Spółka z o.o.

44-190 Knurów
ul. Ogrodowa 1

tel. +48 32 440 03 50

W zeszłym roku wysterylizowałam jakieś 30 kotek lub więcej ( sama ). Mam na to faktury.
Teraz proszę o pomoc, bo sama nie dam rady.

Sabinalas

Od: Wto lut 11, 2014 6:04

Post » Wto lut 11, 2014 19:03 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Sabinalas pisze:Sterylizacje przeprowadzałam tam już w zeszłym roku i było wszystko tak jak być powinno...kotki odpchlone, odrobaczone, tydzień przetrzymane...część z nich oswoili i zostały one przekazane do adopcji...a ta klinika to
Belgica Pawelec De Weerd
Spółka z o.o.

44-190 Knurów
ul. Ogrodowa 1

tel. +48 32 440 03 50

W zeszłym roku wysterylizowałam jakieś 30 kotek lub więcej ( sama ). Mam na to faktury.
Teraz proszę o pomoc, bo sama nie dam rady.

Myślałam, żeby pomóc, ale górna granica cenowa Operacji Zabieg wynosi 120 zł. W Knurowie na pewno nie zejdą z ceny o 30 zł od kotki ? Wiele lecznic pomaga dziczkom za 80-100 zł, a mamy już tyle umówionych zabiegów, że po prostu nie możemy przepłacać.

Operacja Zabieg współpracuje też z lekarzem w Rybniku, ale nie wiem ile kotek może tam przebywać jednocześnie. Musiałabym porozmawiać z lekarzem, zapytać i może wysterylizowałabyś tam część kotów.

Nasze formalności to dwa wnioski do wypełnienia i dostarczenie zdjęcia każdego kota. Po otrzymaniu dokumentów, zdjęcia i FV robimy przelew na konto weta.

Chiara

Post » Wto lut 11, 2014 19:59 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Chiara - a jak dopłacę do tych 120 zł ( na tą chwilę nie wiem, czy rozważamy sposorowanie jednej sterylki tzn- czy Wasza pomoc miałaby odnosić się do 1 sterylki)te 30 zł i wyłożycie kasę?

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Wto lut 11, 2014 20:23 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Może warto żeby Chiara zapytała tego lekarza z Rybnika? może dałoby się podzielić część tu, część w Belgice? Ja w razie czego deklaruję, że jedną dzikunę mogłabym przetrzymać w łazience o ile dobra dusza pożyczy mi bytówkę. Deklaruję też, że również mogę dopłacić.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto lut 11, 2014 20:24 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

zjawka pisze:Chiara - a jak dopłacę do tych 120 zł ( na tą chwilę nie wiem, czy rozważamy sposorowanie jednej sterylki tzn- czy Wasza pomoc miałaby odnosić się do 1 sterylki)te 30 zł i wyłożycie kasę?

Chciałabym pomóc wysterylizować wszystkie, ale finansowo jest cienko, bo OZ ma masę zabiegów w tej chwili. Dlatego trzeba wynegocjować cenę, albo sterylizować je w Rybniku. Jak będzie taniej to więcej kotów skorzysta i te 30 zł też się bardzo przyda. My nie wykładamy kasy tylko też ją zbieramy i liczy się każdy grosz. Dlatego pilnuję rozsądnych cen.

Ale decyduje osoba prowadząca akcję. Ja tylko proponuję, że spróbuję pomóc, jeśli obie strony będą mieć spójną wizję.

Chiara

Post » Wto lut 11, 2014 20:26 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

że się znowu wtrącę- w zeszłym roku Belgica miałą promocyjne ceny sterylek w marcu w ramach OAS. Może by dało się ponegocjować żeby zrobili w promocyjnej cenie już w lutym?

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto lut 11, 2014 20:43 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

margoth82 pisze:Może warto żeby Chiara zapytała tego lekarza z Rybnika? może dałoby się podzielić część tu, część w Belgice? Ja w razie czego deklaruję, że jedną dzikunę mogłabym przetrzymać w łazience o ile dobra dusza pożyczy mi bytówkę. Deklaruję też, że również mogę dopłacić.

Jeśli możesz którąś przetrzymać to możnaby ją ciachnąć za te 30 zł i jedna byłaby z głowy. :ok: Jeśli ktoś pożyczy klatkę. :ok:

Chiara

Post » Wto lut 11, 2014 21:43 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

dorzucam, powiedzmy...60 zł ( 2x30) tylko nie wiem komu :roll:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Wto lut 11, 2014 21:56 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

zjawka pisze:dorzucam, powiedzmy...60 zł ( 2x30) tylko nie wiem komu :roll:

Sabinalas zdecyduje czy potrzebuje pomocy OZ. Na razie nas nie ma w tej akcji, a zbiórka jest prowadzona na prywatne konto Sabiny. 8)

Chiara

Post » Wto lut 11, 2014 22:15 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Zbiórka jest prowadzona na konto prywatne, bo do innego nie mam dostępu, a innego pomysłu nie miałam...
A na konto do tej pory wpłacają osoby, które mnie bardzo dobrze znają i wiedza co robię...więc na pewno mi ufają...bo mnie znają...spróbuję ściągnąć z tej kliniki taką deklaracje ile kotek wysterylizowałam sama...może mi to wydają, aby potwierdzić, ze jestem wiarygodna...

Dzisiaj rozmawiałam z kierownikiem kliniki z Knurowa...są w stanie zejść z ceny do 120 zł.

Na priw podałam swój nr komórki...aby opracować z Panią jakąs wizję wspólną...

Mi jest obojętnie gdzie...do Rybnika mam blisko...jeśli mi ktoś pomoze...

Sabinalas

Post » Wto lut 11, 2014 22:28 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Sabinalas pisze:Zbiórka jest prowadzona na konto prywatne, bo do innego nie mam dostępu, a innego pomysłu nie miałam...
A na konto do tej pory wpłacają osoby, które mnie bardzo dobrze znają i wiedza co robię...więc na pewno mi ufają...bo mnie znają...spróbuję ściągnąć z tej kliniki taką deklaracje ile kotek wysterylizowałam sama...może mi to wydają, aby potwierdzić, ze jestem wiarygodna...

Dzisiaj rozmawiałam z kierownikiem kliniki z Knurowa...są w stanie zejść z ceny do 120 zł.

Na priw podałam swój nr komórki...aby opracować z Panią jakąs wizję wspólną...

Mi jest obojętnie gdzie...do Rybnika mam blisko...jeśli mi ktoś pomoze...

Nie musisz udowadniać niewinności. 8)

Jak będą sterylizować za 120 zł od kotki to stanę na uszach, żeby zdobyć na to kasę i damy radę na pewno. :ok:

Pw poszło. :)

Chiara

Post » Wto lut 11, 2014 22:54 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Super. 8) Będziemy pomagać Sabienie w sterylizacji stada. Jeśli ktoś chce się dorzucić choćby symboliczną kwotą to będzie to wielka pomoc, bo oprócz tych kotów mamy długą kolejkę na zabiegi w różnych miejscach w Polsce... :ok: Damy radę! :ok: :ok: :ok:

Nasze dane:

Fundacja na Rzecz Ochrony Zwierząt Pod Jednym Dachem,
ul. Wielicka 57/40 30-552 Kraków
w tytule: Operacja Zabieg
konto: 29 1050 1445 1000 0090 3004 7683

Chiara

Post » Śro lut 12, 2014 5:37 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Proszę o wsparcie :)

Sabinalas

[poprzednia][następna]