Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 11:55 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

Hop, hop:)
Sie tylko przypominamy:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon wrz 05, 2011 20:14 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

Musze się chyab troche pochwalić, zeby zachęcić.
Od lipca ubiegłego roku do schroniska poszło jedzonka za ponad 3 tys.:))
Za każdym razem jak patrze na rozliczenia uśmiecham sie sam do siebie:)
Jeśli ktoś chciałby dokładne rozliczenia to wszystko mam dostępne w excelu.
Mam nadzieje, że Mała potwierdzała wszystkie "dostawy" i jesteście pewni, że to naprawdę poszło.

Ale prosimy o więcej :D :oops:

Lidka

Post » Śro wrz 21, 2011 14:23 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

Hop, hop, sponsorzy, jesteście?
Zapraszamy do filantropii.

Lidka

Post » Czw mar 08, 2012 19:24 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

Strasznie dawno nic tu nie pisałam. Jakos radziliśmy sobie. Ale teraz mam mozliwośc kupienia troche tak na zapas. Przydało by sie," że tak powiem przygotować do "sezonu".
Więc gdyby po remanencie w portfelu udało sie komuś znaleźć jakieś "zaskórniaki" to zagospodarujemy je z wielkim pozytkiem.
Słowo zucha a Mała potwierdzi:)

Lidka

Post » Czw mar 08, 2012 22:29 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

Serdeczne dzięki za wytrwałość dla JATYGRYSEK.

Troche jestem na minusie ale myślę, że znajdą się wspaniałomyślni sponsorzy:)

Lidka

Post » Pon kwi 23, 2012 20:17 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

Znów nieśmiało ale bardzo, bardzo chciałabym prosić o pomoc w przygotowaniu sie do sezonu.
Zaczynają już maluchy przychodzić a dla nich nie mamy zabezpieczenia.
Pewnie, że schronisko coś zabezpiecza ale potrzeba dla tych zagrozonych, które potrzebują czegoś wzmacniającego, co pozwoliłoby im przeżyć schroniskowe zagrożenia.
Ja wiem, że każdy ma swoje potrzeby ale może gdzieś w portfelach coś tam jest do zagospodarowania:)

Kociaki będą bardzo wdzięczne:)

Lidka

Post » Wto kwi 24, 2012 21:13 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

Kocięta już zabezpieczone, nam przybyło długów.

Sporo kosztuja tez trudne przypadki. To te koty, które potrzebują troche więcej niż to co oferuje schronisko. Bez dodatkowej pomocy mogą nie przeżyć. No i długi u weta rosną.
Dlatego bardzo prosimy o wspaniałomyślność:)

Lidka

Post » Czw sty 23, 2014 11:49 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

Chciałabym wrócić do naszego wątku.
Dawno nie pisałam, bo skończyły się możliwości tańszych zakupów.

Ale teraz znów chcę prosić o pomoc.
Mamy koty, które wymagają specjalnej diety

To ona
biało-bura chuda Savana- 478/13
od 31.10 w schronisku
zabiedzona, z biegunką

Obrazek

Ale jak Savana je mięso (wieprzowinę (mamy świadomość, że koty tego nie powinny), po drobiu i wołowinie ma biegunkę) to jakoś jest.
To strasznie fajna kicia. Żywiołowa i przymilna.
Pewnie, że najlepiej byłoby gdyby była w swoim domu.

No właśnie a może ktoś chciałby mieć jedynaczkę?
Fajna z niej kiciurka a w schronisku musi być wciąż w klatce, żeby czegoś nieodpowiedniego nie zjadła.

Można wpłacać tu

Fundacja ,, Przystanek Schronisko,,
43-190 Mikołów ul. Rymera 1a/26
ING Bank Ślaski 67 1050 1243 1000 0090 3014 0421

Przelew z dopiskiem koniecznie "koty - Savana"!

Albo podam moje konto i wtedy można będzie kupować zwyczajnie ale oczywiście z rozliczeniem.

Bo nie tylko Savana czeka na wsparcie.
W dni wolontariackie znaczy w czwartek i w sobotę koty dostawały serca drobiowe. Przez długi okres czasu koty korzystały ze wspaniałomyślności sponsora, znaczy dostawały za darmo porcję. Załatwiła to nasza wolontariuszka:) Ale teraz już nie ma tej możliwości. A kicie przyzwyczajone do tego czekają.
Zwłaszcza te z kociarni, które są dłużej i pamiętają.

Policzyłam ile mniej więcej dałoby te trochę szczęścia.
2kg serc to ok 15zł
Chociaż 2 razy w tygodniu w dni wolontariackie to 30zł na tydzień. 4 tygodnie to 120zł
Savana to jakieś 2-3zł jak sadzę dziennie.

Na okrągło potrzeba około 200zł miesięcznie.
No chyba, że jakimś cudem udało by się więcej, wtedy serca mogłyby dostać w normalne dni również:)

A może ktoś ma jakichś znajomych w drobiarstwie i dałoby się kupować bezpośrednio od producenta?
Też dobre rozwiązanie.
Każdy pomysł prowadzący do celu mile widziany:)

Lidka

Post » Czw sty 23, 2014 11:53 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

to ja się tu zamelduję i na luty na bank coś wymyślę
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw sty 23, 2014 12:11 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

Wielkie dzięki:))
Jesteś jak błyskawica.

Lidka

Post » Czw sty 23, 2014 12:20 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

przepiękny pysio :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sty 23, 2014 12:29 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

Prawda:))
No i cudna jest, wdzięczy się.
I wciąż głodna bidula.
Jeszcze trzeba będzie rybę spróbować, może nie będzie musiała być taka jednoproduktowa.

Jeszcze musimy poszukać jakichś chrupek na samej wieprzowinie. Intestinal z Royala niestety odpada, przelatuje.
A ona jeszcze na dodatek łapczywie je.

Lidka

Post » Czw sty 23, 2014 12:31 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

może Purina weterynaryjna :roll: w zeszłym roku kupowałam maluszkom ,bardzo smakował ,tyle że droga :roll:
Purina Veterinary EN GastroENteric
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sty 23, 2014 12:41 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

Poszukałam tego ale tam też jest odwodnione białko drobiowe. Nie wiem czy to znów nie zaszkodzi.

Lidka

Post » Czw sty 23, 2014 12:50 Re: Sch.Katowice-Kotkowa skarbonka na dożywianie i leczenie

gdybyś mogła próbkę dostać :roll:
Karma jaśniutka ,malutkie granule ,droższa od RC .
a mokra EN jak pyszna .,pamiętam jak ją żarły te moje osrajdupki ,a rezydenci w kółeczku obserwowali każdy ruch ich paszcz.
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]