[CZĘSTOCHOWA] Szukamy domu dla kociaka i wielkiego psiska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 18, 2013 17:42 Re: Pólślepe kociaki-do uśpienia? Proszę o pomoc.

skontaktuj się na wszelki wypadek bo ja bym musiała jechać w tą i spowrotem specjalnie i nie wiem czy dam radę czasowo poprostu bo to cały dzień, ale jak nie będzie wyjścia to pojadę, czasu nie ma bo z ich oczami jest naprawdę kiepsko :(
a i zmieńcie tytuł watku na PILNIE POTRZEBNY TRANSPORT CZĘST-WAWA DLA 2 KOCIAKÓW
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie sie 18, 2013 19:50 Re: Pólślepe kociaki-do uśpienia? Proszę o pomoc.

Kurczę przeczytałam ten wątek i faktycznie 2 tyg. to długo jak na chore oczy,kiedy potrzeba szybko podać leki.
Pomyślałam,że może jest ktoś w częstochowie kto poszedłby z tymi maluszkami chociaż po leki do czasu wyjazdu, zeby zakroplić, ale pewnie jest to raczej niemożliwe :1luvu: .
Potrzebny szybki transport :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie sie 18, 2013 22:18 Re: Pólślepe kociaki-do uśpienia? Proszę o pomoc.

Lucky możesz zmienić tytuł wątku?
Karolink możesz skontaktować sie z osoba oglaszajaca przekazać jej se kociaki zostaną zabrane tylko szukamy transportu i postarać sie namówić ja żeby zabrała je do weta? One nie mogą czekać ani dnia dłużej bo stracą oczy, kasę za weta jej oddamy albo niech poda do której lecznicy ma najbliżej może da sie zapłacić za wizytę przelewem?
Obrazek

Goyka

Post » Pon sie 19, 2013 6:59 Re: Pólślepe kociaki-do uśpienia? Proszę o pomoc.

Też proszę o zmianę tytułu! Musi być w nim miejsce - ta Częstochowa!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon sie 19, 2013 11:12 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Zmieniłam tytuł.
Dobrze by było, gdyby kociakom chociaż gentamycyną oczy zakrapiać, to koszt 5 zł, a wet może by wystawił receptę bezpłatnie.

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Pon sie 19, 2013 12:26 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Karolink a jak Ty stoisz z czasem? nie mogłabyś jutro pojechać po te kociaki pociągiem? sprawdzałam połączenia i pociąg bezpośredni z Warszawy do Częstochowy jedzie 3h, jest rano o 7.30 z Centralnej albo później o 10.45, powrotny odpowiednio o 13:07 lub 16:27 , dla tych kotków liczy się każda godzina, o dniu nie mówiąc, a ja mam sajgon w pracy i nie wiem czy dam radę pojechać w tym tygodniu. Jeżeli chodzi o kasę jeśli pojechałabyś pokryłabym koszty biletów w obie strony
Obrazek

Goyka

Post » Pon sie 19, 2013 21:37 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Zaproponowałam karolinak załatwienie gentamycyny i podejście do kociaków, ale nie otrzymałam odpowiedzi.
Czy to nadal aktualne?
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Pon sie 19, 2013 21:54 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Jutro skontaktuję się z rana z Panią która ma kociaki, ona chyba póki co zakrapla im czymś oczy, bo była u weta.
Nie mogę pojechać do Częstochowy, bo też pracuję, dziś cały dzień w biegu i dlatego tak późno się odzywam.
Jutro rano będę też dzwonić do tej osoby z wątku transportowego. Zobaczymy. Myślę, że ta kobieta poczeka jeżeli będzie miała pewność ,że ktoś zabierze kociaki, a jeżeli chodzi o kropelki to się jeszcze raz dowiem.

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Pon sie 19, 2013 21:58 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Ok. Mój nr telefonu masz. :kotek:
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Pon sie 19, 2013 22:47 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Myśle ze warto żeby ilgatto podeszła tam j zobaczyła co z kociakami oraz podała im gentamycyne może zagadaj z ta babka ze Twoja znajoma podejdzie im podać lek a Ty napewno je zabierzesz, żeby ta kobieta nic z nimi nie zrobiła, przyznam ze dla mnie osoba która chce uśpić kociaki dlatego ze maja chore oczy jest mało wiarygodna i nie wierze zd he leczy , jakby ilgatto km podała krople byłabym spokojniejsza postaraj sie więc ja jutro umówić z ta osoba. Daj tez jutro znać co z ta osoba z wątku transportowego bo sen mi z powiek spędza ta sprawa mam straszny sajgon w pracy i cieżko mi sie wyrwać ale one nie mogą tam czekać w nieskończoność
Obrazek

Goyka

Post » Wto sie 20, 2013 8:28 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

ilgatto pisze:Zaproponowałam karolinak załatwienie gentamycyny i podejście do kociaków, ale nie otrzymałam odpowiedzi.
Czy to nadal aktualne?

Aniu masz gentamycynę? Dzisiaj będę wieczorem u dra Jędruszki po szczepionkę dla malucha, więc wzięłabym od razu receptę, albo sam lek, jeżeli Jędruszko miałby u siebie.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto sie 20, 2013 9:05 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

karolink pisze:Jutro skontaktuję się z rana z Panią która ma kociaki, ona chyba póki co zakrapla im czymś oczy, bo była u weta.
Nie mogę pojechać do Częstochowy, bo też pracuję, dziś cały dzień w biegu i dlatego tak późno się odzywam.
Jutro rano będę też dzwonić do tej osoby z wątku transportowego. Zobaczymy. Myślę, że ta kobieta poczeka jeżeli będzie miała pewność ,że ktoś zabierze kociaki, a jeżeli chodzi o kropelki to się jeszcze raz dowiem.

i jak tam?
Obrazek

Goyka

Post » Wto sie 20, 2013 9:11 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Zosik pisze:W piątek wieczorem lub sobotę rano - 30 lub 31 sierpnia jadę trasą z Częstochowy w okolice Poznania przez Kępno, Ostrzeszów, Ostrów Wlkp, Jarocin. Nie dojeżdżam do samego Poznania, kończę trasę w Kościanie.
W niedzielę 1 września wracam tą samą trasą do Częstochowy.
Mogę przewieźć coś lub kogoś.
tel. 606114195

Gdyby ktoś z tych okolic zechciał przygarnąć te maluchy, ale to niemożliwe co ?

Dzwoniłam do paru osób powiązanych z Częstochową z wątku transportowego, niestety oferty nieaktualne.

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Wto sie 20, 2013 9:17 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

a rozmawiałaś z tą babą u której są koteczki? czy ilgatto może tam dzisiaj podejść z kroplami? ustalilaś adres? trzeba je leczyć nim znajdzie się transport do Ciebie, może ktoś z Częstochowy mógłby je wziąć na kilka dni na TDT zanim zorganizujemy ich przewóz do Wawy?
Obrazek

Goyka

Post » Wto sie 20, 2013 9:23 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

karolink pisze:
Zosik pisze:W piątek wieczorem lub sobotę rano - 30 lub 31 sierpnia jadę trasą z Częstochowy w okolice Poznania przez Kępno, Ostrzeszów, Ostrów Wlkp, Jarocin. Nie dojeżdżam do samego Poznania, kończę trasę w Kościanie.
W niedzielę 1 września wracam tą samą trasą do Częstochowy.
Mogę przewieźć coś lub kogoś.
tel. 606114195

Gdyby ktoś z tych okolic zechciał przygarnąć te maluchy, ale to niemożliwe co ?

Dzwoniłam do paru osób powiązanych z Częstochową z wątku transportowego, niestety oferty nieaktualne.

Gdyby tylko znalazł się na trasie jakiś DT, to oczywiście zabiorę ze sobą małe.
Może nawet ktoś w Poznaniu?
Ostatecznie mogę kawałek dalej do Poznania podjechać, toż to poważna sprawa.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

[poprzednia][następna]