UMOWA ADOPCYJNA! JAKIE PRAWA! PROSZĘ O INFO PILNE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 08, 2009 18:54 UMOWA ADOPCYJNA! JAKIE PRAWA! PROSZĘ O INFO PILNE!

dałam dwa zwierzaki do jednej dziewczyny, kota i psa! na psa była umowa na kota nie:-( kot już raz spadł z okna, 4 piętro! okna nadal niezabezpieczone! nie wiem czy coś się nie stało bo dziewczyna nie odbiera telefonów, kłamie odnośnie informacji osobistych po to bym nie mogła zobaczyć zwierzaków. Jakie prawo daje umowa adopcyjna naprawde! czy można jej kota odebrać, jeżeli mimo upadku okna nie były zabezpieczone? (kurcze nie zrobiłam umowy!) czy umowa adopcyjna ma ważność jeżeli podpisła ją osoba fizyczna z fizyczną?

PILNE! nie wiem co ze zwierzakami, szczególnie martwie się koteczką:-( POmóżcie! ale tylko jak się znacie! bo muszę być pewna jakie mam prawa

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Pon cze 08, 2009 19:10

Nikt nie wie? :-( do tej pory kontakt był dobry ale od jakiegoś tygodnia zaczęła kłamać i wymigiwać się od odpowiedzi! proszę o radę bo kochane były zwierzaczki i mi serce pęka, tak to jest dać zwierzaki do adopcji:-(odratowane z jednej gehenny w drugą:-( dodam, że okazało się, że onie wiecznie biorą jakieś zwierzaki, to ze schroniska to z gazety, zauważyłam to dlatego starałam się dzwonić czasem lub widywać zwierzaki raz od czasu.

cangu

Post » Pon cze 08, 2009 19:26

cangu, jeśli masz podpisaną umowę to możesz iść z nią do sądu ale... zdrowia/życia to już kotu nie zwróci, a ktoś będzie musiał ponieść koszty sądowe, więc nie wiem czy jest sens... podpisywania umów :?

Zrób tak, wpisz laskę na czarną listę, powiadom schronisko, karmicieli. Najlepiej jedź do niej i zabierz tego kota.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon cze 08, 2009 19:41

Cameo pisze:cangu, jeśli masz podpisaną umowę to możesz iść z nią do sądu ale... zdrowia/życia to już kotu nie zwróci, a ktoś będzie musiał ponieść koszty sądowe, więc nie wiem czy jest sens... podpisywania umów :?

Zrób tak, wpisz laskę na czarną listę, powiadom schronisko, karmicieli. Najlepiej jedź do niej i zabierz tego kota.

gdzie taka czarna lista jest? napisała, że zwierzaków mi na peni nie odda, więc kazałam jej przysłać zdjęcie zwirząt na tle jutrzejszej gazety wyborzej bym nie musiała się denerwować, że kotka rozwaliła się o dehy spadając z 4 piętra! tę śliczną dzidzię do niej dałam:-( http://www.youtube.com/watch?v=yL7Z220n ... annel_page
normalnie mam łzy w oczach bo tak ją kocham:-(

cangu

Post » Pon cze 08, 2009 19:47

Cameo pisze:cangu, jeśli masz podpisaną umowę to możesz iść z nią do sądu ale... zdrowia/życia to już kotu nie zwróci, a ktoś będzie musiał ponieść koszty sądowe, więc nie wiem czy jest sens... podpisywania umów :?

gdzie taka czarna lista jest? napisała, że zwierzaków mi na peni nie odda, więc kazałam jej przysłać zdjęcie zwirząt na tle jutrzejszej gazety wyborzej bym nie musiała się denerwować, że kotka rozwaliła się o dehy spadając z 4 piętra! tę śliczną dzidzię do niej dałam:-( http://www.youtube.com/watch?v=yL7Z220n ... annel_page
normalnie mam łzy w oczach bo tak ją kocham:-(

cangu

Post » Pon cze 08, 2009 19:53

2 kotki

monia_k

Od: Nie wrz 28, 2008 21:52

Post » Pon cze 08, 2009 20:13

były wątki na ten temat, może w tym coś znajdziesz: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=68097&highlight=
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Pon cze 08, 2009 20:14

dam jej czas do weekendu, jak nie zobacze chociaż fotek to wyśle tam znajome kociary, które mają ogromne doświadczenie i one staną pod jej domem, ale one mają takie pyski, że sobie z nią poradzą! mnie o nic nie chodzi jak tylko o informacje, ale jak pytam o zwierzaki a ona smutna odkłada telefon! niech ma odwage powiedzieć jak coś się stało. Zapewnia mnie teraz smsami, że jest wszystko super, już mnie raz okłamała, niech chociaż zdjęcia wyśle jak mnie nie chce oglądać! potem ją dam na tę listę! mają 26 m2 i ostatnio kupili wielkiego bernardyna! potem placzą, że muszą oddać bo duży i sika! nic nie mówiłam, dałam ogłoszenia nawet no ale ile można siedzieć cicho, dziś jej napisałam dobitnie, że ma obowiązek zabezpieczenia okien. Miejmy nadzieje, że nie zapóźno:-( sorry, że tak pisze ale jestem mega wnerwiona

cangu

Post » Pon cze 08, 2009 20:18

błagam was napiszcze jak oceniacie nowych właścieli, jakie macie doświadczenia, jak zminimalizować ryzyko popełnienia błędu. Macie może jakieś podchwytliwe pytania? jakąś metode? dzięki serdeczne. Trzymajcie kciuki by zwierzaki były zdrowe:-( były u mnie dość długo i naprawde je pokochałam:-(

cangu

Post » Pon cze 08, 2009 20:18

Malk pisze:były wątki na ten temat, może w tym coś znajdziesz: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=68097&highlight=
zaraz będe czytać. Dzięki!

cangu