GoodSpell-trzeba czytać znaki. 9 m-cy a rujki nie ma?...?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 26, 2008 19:40 GoodSpell-trzeba czytać znaki. 9 m-cy a rujki nie ma?...?

Kilka dni temu znajomy, zajmujący się astrologią, powiedział mi, że znaki istnieją, tylko trzeba je zauważać, starać się je zobaczyć i zrozumieć. Wiem, brzmi jak cytat z filmu z Melem Gibsonem ;) ale....

Zaledwie wczoraj rozmawiałyśmy z dziewczynami o odpowiedzialności za siebie, nasze rodziny, nasze koty własne i tymczasy. O odpowiedzialności czasowej, finansowej, każdej. Bo wiadomo, jak Ci się pod nogi kot wytoczy, to przecież nie kopniesz, tylko modląc się w duchu, żeby starczyło do 1-go, zabierasz do domu, leczysz i karmisz. I że tego nie da się zaplanować.
To było zaledwie wczoraj...

Wracając z pracy do domu uświadomiłam sobie, że dokładnie dzisiaj minęło równe pół roku, od czasu, gdy na panleuko odeszła od nas Zojka. Śpij spokojnie, malutka ['] Minęło pół roku kwarantanny...

Wjeżdżając na podwórko zobaczyłam, jak coś szarego śmignęło między samochodami. Zaparkowałam. Wysiadłam. Patrzę - kot. A raczej kociak, może 8 tygodni, może ciut mniej lub więcej. Nie znam go, u nas mieszka tylko Leon i Psotka - dwa podwórkowce. Od Pań, które mają u nas w podwórzu sklepiki, a jednocześnie są karmicielkami, dowiedziałam się, że kociak został podrzucony do nas jakieś 7-10 dni temu. "Człowiek", który go przyniósł, ułożył malucha pod samochodem. Nawet dał mu ręczniczek, żeby kociak nie zmarzł :twisted: Właściciele kamienicy nie chcą się zgodzić na trzeciego kota, mały szwenda się po ulicy, znają go właściciele okolicznych sklepów. Wściekła, pytałam, czemu baby głupie nic mi nie powiedziały wcześniej, ale mówią, że on się pojawiał i znikał, co kilka dni :roll:

No cóż, łapię. W transporter, bo nie mam klatki-łapki, a zanim ją przywiozę kociak znów może zniknąć, tym razem już na zawsze.
Udało się, wiozę do CoolCaty. Kociak okazał sie kotką, teoretycznie białą, ledwie na oczkach czarna "maseczka" i ogonek tez ciemny, ale czy czarny - ciężko wyczuć, bo mała GoodSpell jest brudna jak nieboskie stworzenie. W uszach świerzb, pazury jak u tygrysa, i do tego paszcza pełna zębów :twisted: Rany gryzione - 2 sztuki, po jednej dla CoolCaty i dla mnie, ran drapanych nie liczę. CoolCaty proponuje, żeby potfforka zostawić na noc w szpitaliku, jutro się nią na spokojnie zajmie. Wsadzamy do klatki, chwilę rozmawiamy, myk-myk - mała paskuda, spłaszczona jak naleśnik, już lata po szpitaliku. Spruła między prętami klatki :roll:

W końcu opuszczam lecznicę i... zaczynam się bać :strach:
Do tej pory właściwie miałam na tymczasie samych chłopaków. Oprócz dwóch. Dwie kotki: Kminka ['] i Zojka ['] Co teraz? mam nadzieję, że do trzech razy sztuka, że GoodSpell naprawdę okaże się dobrą wróżbą...
Ostatnio edytowano Pt wrz 12, 2008 9:41 przez Georg-inia, łącznie edytowano 15 razy
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lut 26, 2008 19:47

No tak :roll: Bo Ci było za dobrze, dwa koty tylko :twisted:
Mogę się dołożyć do leczenia i utrzymania 8)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto lut 26, 2008 19:49

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Jesteś wielka Inga :ok:
Kocie dziewczynki są cool :)
Trzymam kciuki za Was i naprawdę wierzę, że wszystko będzie dobrze :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto lut 26, 2008 19:57

Inga, zycze powodzenia, uda się i będzie wszystko dobrze;)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto lut 26, 2008 20:24

Mogę tylko powodzenia... :)

Kocice nie są takie złe... pod warunkiem, że nie czują się zagrożone dominacją innych...

Edit: Proszę nie zważać na mój mało optymistyczny ton wypowiedzi
ObrazekObrazek
Obrazek

Suselek

Od: Sob paź 13, 2007 19:09

Post » Wto lut 26, 2008 20:55

Będzie dobrze :).

A kotki są fajne. Właśnie dzisiaj moja mama powiedziała - adnych kocurów. Znaczą :?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto lut 26, 2008 21:01

o masz Ci los :wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto lut 26, 2008 21:27

No Inguś, czekają Cię emocje, że ho ho! :twisted:
Bobasek jest narazie małym Crittersem, który ma misję unicestwienia ludzi :roll: Maleńkie to to, ale jakie bojowe! Mały bobas ma około 7 - 8 tygodni. Uszy, to kopalnia świerzbu. Z każdego powyciągałam tyle, że szok. Jak uszka się odetkały i Critters zaczął lepiej słyszeć, to dopiero nabrał mocy :twisted: Zaszczepiłam ją i wykapałam, choć po tej kąpieli, to będę miała jutro pewnie dłonie jak Ryszard Kalisz :lol: W kąpieli było oprócz brudu, pełno pcheł. Brzuszeczek rozdęty - będziemy powoli odrobaczać, bo życie wewnętrzne, to mała ma chyba bardzo bogate.
Ale tak czuję przez skórę, że wyrośnie z niej niezła aparatka :lol:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto lut 26, 2008 21:33

...i dla kolejnej koteczki otworzyło się niebo.

A dziewczynki sa faktycznie słodkie. Mam dwie. Trzeci to kocurek, mam go od miesiaca więc za dobrze nie znam ale jest inny. Kochany ale inny. A paniennki sa fajniusie.
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Wto lut 26, 2008 22:42

Taaa dziewczynki są slodkie, zwłaszcza jak mają wokół siebie inne dziewczynki :twisted:
Dzisiaj znowu miałam kupę pod łóżkiem, bo Rysia chce stamtąd przepędzić Putitę :twisted:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro lut 27, 2008 0:06

Inga.... :lol:

kciuki za małą, to będzie SuperKocica :lol:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro lut 27, 2008 8:40

dzięki za wsparcie duchowe :D już się cieszę na oswajanie Crittersa :twisted:
A jakie zainteresowanie dziś od rana na podwórku, karmicielka mnie zaczepiła - rozumiem, dokarmiała, pomagała łapać, interesuje się, ok.
Za chwilę popycha podwórzem właściciel kamienicy (wet notabene) i też pyta, czy złapałam, jaka płeć i czy już dom dla małej mam. Taaaaa, mam. Kolejki stoją po dzikusa :roll:

TŻ mi uświadomił jeszcze jeden "znak" ;) przy ostatnich zakupach w krakvecie nabyłam małą paczkę jedzenia dla "dzieci". Ciekawe, po co? :roll: dostałam oficjalny zakaz kupowania czegokolwiek, co nie nadaje się dla naszych własnych kotecków :D

Casica, na szczęście nie posiadam w domu innych dziewczynek ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lut 27, 2008 8:45

casica pisze:No tak :roll: Bo Ci było za dobrze, dwa koty tylko :twisted:

Ale fajnie :D
Kciuki som :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro lut 27, 2008 9:02

tosiula pisze:...i dla kolejnej koteczki otworzyło się niebo.
A dziewczynki sa faktycznie słodkie.

:ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro lut 27, 2008 9:41

Wiesz, Inga, dwa fajne kotecki męskie to taka ... monotonia :wink:
Trzeba Ci rozrywki: mała dzikuska :wink:
Trzymam kciuki za maleństwo :ok:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

[następna]