Sabinka mądralińska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 13, 2002 18:13 Sabinka mądralińska

Ależ ta Sabi mnie zadziwia . Dziki kot , a tak świetnie zaadoptowała sie do domowych waruków . Najpierw mnie zadziwiła jak byłyśmy u Samuela i nie podobało jej się to podeszła do drzwi wyjściowych i je sobie otworzyła zawieszając się na klamce . Ale wczoraj wydarzyło się coś jak dla mnie przedziwnego .
W ciągu dnia wypuszczam Sabi ze strychu co by mogła się troche powałęsać po moim pokoju . Ale na noc ją zamykałam bo nie chciałam dopuścić do spotkania z psem . No i wczoraj znów tak zrobiłam , ale po chwili Sabina zaczeła się buntować , że nie chce być sama . Pomyślałam , że pokaże jej Antonka . Byłam święcie przekonana , że jak go zobaczy to wyskoczy na pół metra w górę najeży się , naprycha i ucieknie w kąt .
A tym czasem co zrobił kot ...nic . A właściwie jeszcze lepiej ku osłupieniu mojemu i Antona podeszła do niego i zaczeła łasić się do jego pyska i mruczeć :?:
Nie sądze by zrobiła to z miłości do Antosia , ona chyba wie , że dzięki temu będzie dziś mogła spać ze mną i Józką :wink:

Dla zainteresowanych Anton wygląda tak : http://galeria.animal.pl/pokaz.php?kat=psy&id=1574 ,a jego dzieci
http://galeria.animal.pl/pokaz.php?kat=psy&id=1575

Sabina

Od: Wto lut 05, 2002 14:13

Post » Śro lut 13, 2002 18:39

Sluchaj - no to jest genialna informacja!!! Czyli mozna ja do domu z psem co lubi koty wyadoptowac jakby co?
A moze... moze to znaczy co innego? Ja nie chce nic mowic... ale jak ona sie z reszta kotow dogaduje?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro lut 13, 2002 19:41

Ona jest chyba poprostu tak szczęśliwa jak jest z człowiekiem , że jej inne zwierzęta nie przeszkadzają :)
A wogóle to się z niej taki przytulak zrobił , maskoteczka dosłownie :D

Sabina

Post » Wto lut 19, 2002 12:46

No i co tam u imienniczki?
Jaka ona tam dzika... z Twoich opisow wyglada, ze wrecz przeciwnie ;-)

zuza

Post » Wto lut 19, 2002 13:49

No niestety nic nowego :(
Nikt Sabi zaadoptować nie chce , szkoda mi jej się robi bo ona tak sama siedzi . Niby ogólnie jest w dobrym nastroju , przytulna jest coraz bardziej , ale juz sama nie wiem ... W nieskończoność tak u nas siedzieć nie może , bo moja mama już się troche niecierpliwi i denerwuje . No ale ja jej do stajni nie odwioze , więc czekamy ...

Sabina

Post » Wto lut 19, 2002 13:56

..........,ze ja nie moge jej wziac :!:
ObrazekObrazekObrazek

Bomba

Od: Czw sty 31, 2002 23:09

Post » Wto lut 26, 2002 20:12

No i jest jakies zainteresowanie Sabinka? Ja pytalam naokolo ludzi, ktorych uznalam za wartych tej kici, ale sami jacych niezdecydowani mi sie trafiaja... Albo gadaja o malych kotach nie wiadomo kiedy... Juz mi jezyk kolkiem staje od tlumaczenia plusow adoptowania duzej koci :roll:

zuza

Post » Wto lut 26, 2002 20:27

Wiem wiem Zuza , ciężka sprawa . Ludzie uparcie chcą maluchy :(
a Sabinka jest taka słodka , milutka i grzeczna no i ładniusia , no ale cóż...
A ostatnio odkryła łóżko :D strasznie jej się podoba , że takie mięciusie i cieplusie :wink:
A przy noce chodzi jak piesek i tak się cieszy z pieszczot .

Sabina

Post » Wto lut 26, 2002 21:58

Mnie ona jakos tak na sercu lezy... Bede szukac dalej, kto wie...

zuza

Post » Nie mar 03, 2002 11:14

Ja sie na kotach znam nie za dobrze, ale na moje oko to Sabinka Sóweczka musiała byc domowa... Kiedy ona sie pojawila w tej stajni?
Moze ktos ja podrzucil? Albo sie zgubila?
No bo tak - umie otwierac dzrwi z klamki, lubi byc glaskana, bawi sie zabawkami...
Czy dzikie koty tak maja?
Jak to bylo dziewczyny? wiecie cos na ten temat?

zuza

Post » Nie mar 03, 2002 12:52

Sabib była albo bezdomna albo bardzo zle traktowana np. gdzieś na wsi .
Do stajni przybyła rok temu w zaawansowanej ciąży , weszła chyłkiem do boksu i w rogu na słomie urodziła cztery cudaśne kociaki błękitnnego ( Lucy , ta od głupiej baby ) , rudego , czarnego i Józefike :lol: . Przez trzy tygodnie nie można było do niej podejść na dwa metry bo prychała i była agresywna .
Dopiero po miesiącu można było powolutku do niej podejść i zawołać maluchy . Jak maluchy zostały porozdawane Sabib znikneła . Wróciła znów w zaawansowanej ciąży , urodziła , ale bała się pracowników i uciekła na strych gdzie były szczury , żaden maluch nie przeżył :(
Kotka jednak została , ale było jej ciężko bo stajenne koty , trzy , strasznie ją tłukły .
W tym momencie trafiła do nas :)
Fakt , że sama byłam w szoku jak natychmiastowo zaaklimatyzowała się w domowych warunkach .
Ale u nas to ona była ponad 5 tygodni , w tym czasie zdążyła nauczyć się domowego życia i kontaktu z człowiekiem .
Prawda jest taka , że kot , który musiał radzić sobie w takim dzikim życiu jest po prostu bardzo mądry i sprytny i tak właśnie jest Sówka , Trusia , Sabib :lol: szczególnie z tymi drzwiami :wink:

Sabina

Post » Nie mar 03, 2002 13:44

Sabino, mysle, ze bardzo pokochalas Sabinke i ciezko ci sie z nia rozstac, wspoczuje ci, ale mysl, ze trafila do tak wspanialego domu napewno cie pociesza. Trzymaj sie :)

Eva

Od: Wto lut 05, 2002 17:24

Post » Nie mar 03, 2002 14:41

Ha... z dawna podejrzewam, że zdecydowana większość kotów rodzi się z "genem domowym". Trzeba tylko okazji... :D

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30