Bylam dzis u tego samego weterynarza, podobno za pierwsza wizyta jonogram byl robiony, wyszedl dobry, a zespol przedsionkowy byl brany pod uwage, ale ucho srodkowe Czarna miala zdrowe, tylko blone przedkrwiona... Dopisano jej Biotrkason 1g wymieszany z 10ml soli fizjologicznej i tak robic jej zastrzyk z 0,5ml dziennie, do tego 2 cwiratki dziennie Karsivanu, jednak nie zalecono odstawiac Luminalu w tych najwiekszych dawkach... Od razu jak wrocilam dalam jej te leki (procz zastrzyku, do odebrania bedzie jutro z apteki), ale teraz, po przeczytaniu Waszych odpowiedzi, przestane Luminal. Teraz zaluje, ze go jej dzis dawalam, moze chodzic (chwiac sie...

), ale spi biedulka otumaniona tym lekiem... Ale do tych wlewek na pewno nie wroce, po nich Czarna calkowicie traci panowanie nad cialem. Na pewno tez pojde z nia do innego weterynarza, zeby zbadac ja ponownie pod kazdym wzgledem, niestety, wydalam juz wszystkie pianiadze, musze czekac do 8-10, chyba ze mojemu chlopakowi wyplaca jutro lokate od reki, bez przelewu, ktory mialby trwac nawet tydzien. Moglabym isc do tego samego gabinetu, poniewaz tam chodzimy od lat ze zwierzakami i spokojnie czekaja na pieniadze, jednak lepiej byloby uslyszec opinie innych weterynarzy, prawda?
Co sadzicie o nowo przepisanych lekach?
Pomysl na eutanazje byl bardziej wynikiem przemyslen wszystkich (mojej rodziny, mnie), gdy wczoraj poinformowalam pania weterynarz o stanie czarnej, gdy sie powtorzyly sytuacje, ze sie nie poruszala, przyjela to z aprobata, wyjasnila na czym ma to polegac. Ogolnie nigdy nie mialam lekarzy z przychodzi Amigo za zlych, zawsze mi wszystko wyjasniali, nawet dzis dodano informacje, zeby Biotrakson trzymac w lodowce, jak dokladnie wykonywac zastrzyk... 10 lat temu uratowali sunie z chorymi nerkami, chociaz trzeba bylo wykonywac serie operacji.
Po prostu nie moglam sie pogodzic z odejsciem Czarnej, nie moglam uwierzyc, ze tak szybko mialaby miec postawiony wyrok, ze to
padaczka i zaczelam czytac duzo na temat jej objawow, dzieki czemu trafilam tu i na pewno zostane, bo teraz wierze, ze da sie ja uratowac.
I bardzo dziekuje Wam za pomoc, bez Was Czarna bylaby juz martwa...