4cm kota - Kreska za TM [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 05, 2010 22:22 4cm kota - Kreska za TM [']

|------------------|

To jest 4cm - takiej właśnie szerokości jest Przecinek, młody kocurek ze schroniska we Wrocławiu. Całe 4cm kota, dorosłego kota... :roll: Ale to jeszcze nie wszystko - Przecinek ma zmiany skórne/ranki na zgięciach tylnych nóżek i na grzbiecie (najprawdopodobniej świerzb lub grzyb), raczej nie do wyleczenia w warunkach schroniskowych (z reszta nie on jeden). Poza tym Przecinek to strasznie miziasty, grzeczny kot. Jest na pewno wykastrowany. Nie widziałam żeby Przecinek jadł, postawiony nad tacką z jedzeniem nie wykazywał zainteresowania, chciał się tylko miziac, tego nie miał dość.

Ludzie przychodzą, polamentują nad jego chudością i stanem zdrowia, nad jego ciężkim losem i odchodzą do innych kotów... no bo przecież taki Przecinek, to on nie jest ładny... a do tego jest taki.. taki... CZARNY :roll: Czarny to nie... Tam jest taki fajny rudy...

Jak długo jeszcze Przecinek będzie w schronisku zanim całkiem zniknie?...

Obrazek Obrazek Obrazek

Przecinek okazał się Kreską 8O Już w DT u Ciekawa.świata :1luvu:
A tu jego blog http://naprawiamswiat.ownlog.com/
Ostatnio edytowano Wto paź 26, 2010 11:43 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 6 razy
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 05, 2010 22:26 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

Przecinek - faktycznie mocno pasuje do swojego imienia, niestety...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto paź 05, 2010 22:35 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

:roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto paź 05, 2010 22:40 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

Wygląda jak moja Kenia :(
Też była bardzo chudziutka w schronie, nie aż tak, jak Przecinek, ale mocno, jedzenie nie interesowało jej tak jak Człowiek...
Przecinek ma takie samo pysio, jest i będzie ślicznym kotem.
Kenia to kot o złotym serduszku i najwspanialszym charakterze, serce mi się łamie, Przecinek pewnie jest taki sam...

Niech się ktoś zlituje, proszę :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto paź 05, 2010 22:46 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

Normalnie nie wiadomo co pisać...kiedy te koty i psy wkońcu znikną ze schronisk...nie powinno ich tam być. Zamiast zwierząt powinni ludzie tam siedzieć :?

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: za Przecinka

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto paź 05, 2010 22:46 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

Liwia_ pisze:Wygląda jak moja Kenia :(
Też była bardzo chudziutka w schronie, nie aż tak, jak Przecinek, ale mocno, jedzenie nie interesowało jej tak jak Człowiek...
Przecinek ma takie samo pysio, jest i będzie ślicznym kotem.
Kenia to kot o złotym serduszku i najwspanialszym charakterze, serce mi się łamie, Przecinek pewnie jest taki sam...

Niech się ktoś zlituje, proszę :(

Dokładnie... ja go do jedzenia a on w tył zwrot i się mizia o moja rękę, wygłaskałam i znów do jedzenia a ten znów w tył zwrot i się mizia :(

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto paź 05, 2010 22:50 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

CatAngel pisze:Normalnie nie wiadomo co pisać...kiedy te koty i psy wkońcu znikną ze schronisk...nie powinno ich tam być. Zamiast zwierząt powinni ludzie tam siedzieć :?

Od niedawna mamy nowe duże i ładnie urządzone schronisko i ludzie przynoszą coraz więcej zwierzaków - to schronisko, choć warunki są w nim dużo lepsze niż w poprzednim to jest tak naprawdę przekleństwo chyba dla zwierząt, bo jak przyszli ostatnio na dni otwarte to słyszałam coś takiego "ale tu fajnie, te zwierzęta tu się czują na pewno lepiej niż w domach"... :roll: Do adopcji idzie jeden kot a na jego miejsce przynoszą sześć kolejnych... bo schronisko takie fajne, nowe, ładne... :|
A jak przychodzą i się pytasz czy chcą adoptować psa czy kota to mówią że tylko małe kociaki przyszli pooglądać, bo to prawie jak do zoo tylko do zoo trzeba płacić :?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto paź 05, 2010 23:53 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

Ale bidulek :(
A mógłby być pięknym kotem ...
Proszę niech ON nie zniknie :( :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro paź 06, 2010 0:08 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

Gibutkowa pisze:
CatAngel pisze:Normalnie nie wiadomo co pisać...kiedy te koty i psy wkońcu znikną ze schronisk...nie powinno ich tam być. Zamiast zwierząt powinni ludzie tam siedzieć :?

Od niedawna mamy nowe duże i ładnie urządzone schronisko i ludzie przynoszą coraz więcej zwierzaków - to schronisko, choć warunki są w nim dużo lepsze niż w poprzednim to jest tak naprawdę przekleństwo chyba dla zwierząt, bo jak przyszli ostatnio na dni otwarte to słyszałam coś takiego "ale tu fajnie, te zwierzęta tu się czują na pewno lepiej niż w domach"... :roll: Do adopcji idzie jeden kot a na jego miejsce przynoszą sześć kolejnych... bo schronisko takie fajne, nowe, ładne... :|
A jak przychodzą i się pytasz czy chcą adoptować psa czy kota to mówią że tylko małe kociaki przyszli pooglądać, bo to prawie jak do zoo tylko do zoo trzeba płacić :?

to się wierzyć nie chce że tacy ludzie niedorozwinięci emocjonalnie się zdarzają wśród teoretycznie normalnych 8O 8O :cry:

Co do przecinka-jak to dorosły kot? napisz coś o nim więcej-skąd się wział,jak długo jest, w jakiej kondycji?-jak najwięcej informacji proszę.
czy jest zdrowy-poza tym wychudzeniem, na ile to oczywiście możliwe...

być może miałabym możliwość załatwienia mu TDT na ok.miesiąc do 5-ciu tygodni (u mojej siostry) od przyszłego tygodnia- można by go przez ten czas odpaść,ale ona ma taka pracę że 4-6 tyg jest tu a potem 2-3 w Niemczech i tak ciągle, także trzeba by kiciowi po tym czasie bezwzględnie znależć jakieś lokum.
ale to zawsze coś i szansa jakaś na podreperowanie zdrowia dla niego.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 06, 2010 0:38 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

Biedny kotek...nie wiem dlaczego ,ale ja kocham czarne koty....Uważam,że są najpiękniejsze na świecie, bo maja coś z PUMY :wink:
Wrzucam na nk Gibutkowa....taka bida...i zaznaczam watek oczywiście...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro paź 06, 2010 5:42 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

Biedne kocisko.

Wygląda jakby się chciał zagłodzić na śmierć. :(
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro paź 06, 2010 6:18 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

smarti pisze:
Gibutkowa pisze:

to się wierzyć nie chce że tacy ludzie niedorozwinięci emocjonalnie się zdarzają wśród teoretycznie normalnych 8O 8O :cry:

Co do przecinka-jak to dorosły kot? napisz coś o nim więcej-skąd się wział,jak długo jest, w jakiej kondycji?-jak najwięcej informacji proszę.
czy jest zdrowy-poza tym wychudzeniem, na ile to oczywiście możliwe...

być może miałabym możliwość załatwienia mu TDT na ok.miesiąc do 5-ciu tygodni (u mojej siostry) od przyszłego tygodnia- można by go przez ten czas odpaść,ale ona ma taka pracę że 4-6 tyg jest tu a potem 2-3 w Niemczech i tak ciągle, także trzeba by kiciowi po tym czasie bezwzględnie znależć jakieś lokum.
ale to zawsze coś i szansa jakaś na podreperowanie zdrowia dla niego.

myślę, że na początek to jakaś szansa dla tego bidulinka, a potem coś sie wymyśli, co, cioteczki? :roll:
a tak w ogóle to czarne koty są takie piękne, dystyngowane, ja to w ogóle mam szczęście do czarnulków, w domu dwa stałe a ile czarnych tymczasów się przewinęło przez dziuplę
Przecinek tak podobny do Bobiego, on też przedkłada mizianko nad miseczki :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro paź 06, 2010 6:41 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

Odpowiedź na nowe schronisko koło Warszawy i komentarze, że "mają tu fajnie, lepiej niż w domach". Bardzo często słyszę to na podwórkach, gdzie są karmione. Kobiety mówią: "mają tu tak dobrze, jak nigdzie". Bez komentarza, bo chciałabym powiedzieć "to sobie mieszkaj na podwórku, kobieto, też będziesz miała dobrze! :evil: ".
O nowym schronisku we Wrocławiu też mówi się, że jest świetne, są świetne warunki. I co z tego? To TYLKO schronisko.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro paź 06, 2010 7:09 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

:ok: dla Przecinka

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro paź 06, 2010 7:19 Re: 4cm kota - Przecinek błaga o pomoc! [Wrocław]

trzymam kciuki, za czas, żeby zdąrzyć :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka