Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 9:02 Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

Witamy u Starej Szafy i Małej Sowy w części drugiej :)
Że się tak samo-zacytuję: :wink:
W zeszłym roku do koleżanki przybłąkała się kotka i okociła się w psiej budzie
Co jakiś czas koleżanka opowiadała o maluszkach, a we mnie robiło sie powoli miejsce na futrzaczka.
Powiedziałam dzieciom, że są kociaczki za jakiś czas do wzięcia i nie pomyliłam się - zaczęli mnie namawiać, na wzięcie jednego :mrgreen:
Z pięciu maluchów został jeden - najprawdopodobniej dziki kocur wykradł maluchy i to dwukrotnie (widziano jakiegos bandziora w okolicy, a sama kotka też dwa razy przenosiła dzieci, czując się zagrożona)
Dostaliśmy zdjęcie Lokiego i zaczęliśmy strasznie na niego czekać i dokształcac się na gwałt - tak trafiłam na miau.
A potem to już zwariowaliśmy na jego punkcie wszyscy (z TŻtem włącznie, który oczywiście absolutnie się na kota nie zgadzał 8) )
Caillou wypatrzyłam w moje imieniny - oderwałam się na chwilę od rodzinnego stołu i zajrzałam na miau - a tam Patmol opisywała jak Caillou do niej trafiła i z miejsca się zakochałam.
A zajrzałam do Patmol dlatego, że byłam okropnie smutna, najpierw umarła Lalunia, której usiłowałam pomóc, ale się nie udało, a w chwilę potem Patmol wyadoptowała Papillon - kotkę w której byłam zakochana chyba od wrzesnia, od kiedy Patmol założyła wątek Rudej i Papillon właśnie :) - nie mogłam "startować" po Papillon, bo nie byłam pewna, czy w stanie rozchwiania emocjonalnego po odejściu Laluni, moge podejmować racjonalne decyzje, poza tym TŻ wtedy ostro protestował przeciw drugiemu kotu.
I kiedy tak chodziłam i smuciłam się, żartując jednak do Patmol, że w Legnicy sa piękne koty, a ona dobrze je wychowuje i że ja poczekam jaka bida znów do niej trafi - stał się cud :mrgreen: - Caillou wepchnęła się TŻtowi Patmol przez drzwi.
Następnie zobowiązałam się założyć watek Lokiemu, zeby było gdzie wstawiać fotki Caillou :wink: i to właśnie była część I :arrow: viewtopic.php?f=1&t=125010
W nowym wątasie kontynuujemy doświadczenie dokocenia
Zapraszamy do pisania na tematy okołokocie, okołoludzkie a także zupełnie off topicowe :mrgreen:
Życie jest zbyt urozmaicone, żeby się ograniczać :mrgreen:
:piwa: dla wsiech :!:

Stara Szafa
Obrazek

Mała Sowa
Obrazek[b][/b]
Ostatnio edytowano Nie maja 15, 2011 10:16 przez pozytywka, łącznie edytowano 14 razy

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw kwi 07, 2011 9:17 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II

Ale żeś fuszerkę odwaliła :ryk:

Mam ochotę zawołać "to sie nie liczy...!!!" :ryk: :ryk:

EDIT;

Teraz to co innego :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw kwi 07, 2011 13:10 przez AYO, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw kwi 07, 2011 9:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II

nooo, potem wyedytuję
jakoś rozlazła jestem dzisiaj :oops:
witaj w nowym :D

pozytywka

Post » Czw kwi 07, 2011 9:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II

Początek do poprawki :twisted:
Ale witam serdecznie w części drugiej :D

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw kwi 07, 2011 9:45 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II

może za chwilę Loki będzie taki jak Caillou Obrazek
i będziecie mieć dwie Zdzichy

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw kwi 07, 2011 9:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II

hej sunshine :)
hej Patmol :)

Wiem, że do poprawki, ale mi komp chodzi jak żółw, a zdjęć na imageshacku w ogóle mi nie ładuje
no i popracować trzeba, a i wena dziś coś siadła
co mam tam pisać?, może skopiuję z wątku shalom, tam wczoraj popełniłam łzawą opowieść o tym, jak koty trafiły do mnie, o, to jest myśl :twisted:

edit: wyedytowałam I post :)
Ostatnio edytowano Czw kwi 07, 2011 16:07 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

Post » Czw kwi 07, 2011 9:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II

Siu, dzień dobry :D
Czuję się wywołana do tablicy... Toś mnie zabiła pytaniem 8O Ja taki archeolog jak z koziej d... trąba, na dodatek raczej w terenie pracowałam... Ale daj mi chwilę, zaraz zapytam koleżankę od ceramiki :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw kwi 07, 2011 9:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II

hej Pasibrzucho, grunt to dobry sik

koleżanka od ceramiki, to świetny kontakt :)

pozytywka

Post » Czw kwi 07, 2011 11:11 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

cały tamten watek podczytuje o Szafie i Sowie więc teraz sie melduje od początku :):):)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Czw kwi 07, 2011 11:13 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

i ja się zamelduję :)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Czw kwi 07, 2011 11:17 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

sliver :)
kasumi :)
:1luvu:

na skutek udzielonej mi przez AYO reprymendy wyedytowałam pierwszy post :), zapraszam do luknięcia

pozytywka

Post » Czw kwi 07, 2011 11:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

No to się zameldujem :)
Od razu z najlepszymi życzeniami dla pozytywki :birthday: :torte: :birthday:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw kwi 07, 2011 11:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

STO LAT POZYTYWKO
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw kwi 07, 2011 11:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

Ja już składałam tydzień temu, ale się powtórzę:
Wszystkiego, co najlepsze; nie trać tej cudownej pogody ducha, która Cię cechuje; radości na codzień; przyjaźni międzykociej; dumy z potomstwa (które notabene jest naprawdę godne pozazdroszczenia); i tych wiecznych osiemnastu lat :1luvu:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw kwi 07, 2011 11:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

to dzisiaj? :mrgreen:
jeszcze kilku kotów :ok:
no i psa, chociaz jednego :ok:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[następna]