Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 28, 2009 17:57 Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Dzisiaj koleżanka przyniosła mi kotkę,którą jej znajoma znalazła gdzieś w krzakach,kiedy była na spacerze z psem.To bardzo długowłose cudo,piękna aż do bólu,ale płakałam jak dziecko,kiedy ją wzięłam na ręce.Ona jest już po wizycie u weta,po pobycie w domu tymczasowym.Nie dbano jednak o nią tak,jak się powinno.Dostawała jeść i tyle.Kotka śmierdzi okrutnie,ma tłuste,posklejane włosy.Najgorsze jest jednak to,ze ma wyrwany ogon i jest tak wychudzona,że nie ma w ogóle tkanki tłuszczowej,a chyba nawet zaczęła już "zjadać" mięśnie.Nie wiem,czy wysterylizowana,czy odrobaczona,szczepiona,nic.To teraz nieważne.Jestem przerażona,nie miałam do czynienia z kotami długowłosymi.Już trochę ją wyczesałam,niunia pozwala ze sobą robić wszystko.Jutro kupię conva,jakieś mięsko drobiowe,ugotuję to.Poradźcie mi,jak mam ją doprowadzić do dobrego stanu?Teraz leży sobie na parapecie.Nawet Tacia na nią nie warczała,taka straszna bieda.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Nie maja 30, 2010 21:02 przez ewar, łącznie edytowano 5 razy
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon gru 28, 2009 18:04 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

cudowna! Pewnie szybko znajdzie domek. Boże nawet nie chce myśleć co się stało z jej ogonkiem :( trzymam kciuki i będę podczytywać.
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pon gru 28, 2009 18:14 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

:cry: BIEDACTWO :!: :!:

duszki

Od: Nie maja 03, 2009 13:35

Post » Pon gru 28, 2009 18:19 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Ewa, kto to jest?!?!?! :placz:

3mam kciuki żeby dziewczynce się polepszyło :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon gru 28, 2009 18:24 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Zaraz dzwonię do weta,jutro chyba z nią pójdę.Ona jest zjawiskowo piękna,MUSI być zdrowa.Jakie to kochane,leży na kolanach i patrzy takimi ogromnymi oczami.Znać jej nawet kości nóżek,tam gdzie są dwie,nie wiem,jak to określić.Ona nawet nie protestuje,kiedy ją drę,bo chcę chociaż troszkę wyczesać,tak powolutku.

ewar

Post » Pon gru 28, 2009 18:25 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

O domku to ja nawet nie myślę,ona jest w strasznym stanie.Nie mam doświadczenia,nie wiem,co robić.

ewar

Post » Pon gru 28, 2009 18:27 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

najpierw koniecznie odkarmić
może trzeba dożywić kroplówką
biedna malutka
mnie się serce kraje jak widzę takie biedactwo
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon gru 28, 2009 18:28 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Zszokowało mnie zdanie o wyrwanym ogonie :twisted: A kotka chce jeść czy nie bardzo. Jak chce to bardzo szybko ja odkarmisz. Ja takim szkieletkom podawałam tłuste ryby morskie. U veta możesz dostać ( u mnie tak) wysokokaloryczne puszki. Tylko uważaj małe ilości ale czesto, żeby nie przedobrzyć. Takie cudo. Ile musiała sie nacierpieć :oops: :evil: :evil:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pon gru 28, 2009 18:55 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Dzwoniłam do wetki.Mam poczekać,na razie karmić często (co też robię) w małych ilościach.Zrobię,co będzie w mojej mocy,aby to piękne,biedne stworzenie doprowadzić do dobrego stanu.Trzymajcie kciuki,proszę.Nie chcę jej stresować,ale zobaczycie zdjęcia,to nie jest pers,ma ogromne oczy,nie ma płaskiej mordki,a tak długich włosów jeszcze nie widziałam.Z tym,że nie miałam do czynienia z kotami długowłosymi.Ona tak trochę MC jest,prawda? Tylko rozmiar nie ten.

ewar

Post » Pon gru 28, 2009 19:07 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Przecież to istna słodycz :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zakochałam się w tej kotce :1luvu:
viewtopic.php?f=1&t=107508
=======================================
viewtopic.php?f=1&t=107441

eneda

Od: Pon lut 23, 2009 18:42

Post » Pon gru 28, 2009 19:46 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Piękna kota, mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie i znajdzie cudowny dom.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon gru 28, 2009 19:52 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Dowiedziałam się,że ona już miała powycinane kołtuny.Była tak wygłodzona,że nie mogła ustać na nogach.Dostawała surową wołowinę ( :lol: ) i kitekata ( :cry: ).
Ona jest przekochana,wywala brzuszek do głaskania.Boi się moich kotek i obsykuje Gucię,chociaż one w ogóle nic jej nie robią.Sonia leży na polarowym kocyku na parapecie.Pod spodem jest kaloryfer,który mocno grzeje,myślę,że jest jej tam wygodnie.

ewar

Post » Pon gru 28, 2009 19:57 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Ewa ciebie to bidy kochają .Kotka zjawiskowa jak nabierze ciałka będzie chodzącą pieknościa.,ale co robili w poprzednim domku rece opadają.Trzymamy mocno kciuki i burasek Maciuś też tylko że on jest naprawdę dużym i dooooorodnym kotuniem.Masz dobrą rękę do kotów i do domków dla nich tej też sie powiedzie.

msb2509

Od: Pon lis 09, 2009 13:54

Post » Pon gru 28, 2009 20:05 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Dzięki,Małgosiu.Za domek dla Maciusia przede wszystkim.Bardzo się cieszę,że wzięłam tę kotkę.Mam tylko nadzieję,że uda się ją zamienić w" łabądka".Jutro na zakupy, Sonia musi dostać dobre,kaloryczne jedzonko,witaminki...itd.Gosiar ma mi przysłać jakiś puder dla kotów długowłosych.Jutro spróbuję ją umyć wilgotnym ręcznikiem.Naprawdę śmierdzi i musi to być dla niej dyskomfort.
Ja właściwie to nie miałam takich strasznie zaniedbanych,wygłodzonych kotów na tymczasie.W najgorszym stanie była chyba moja Mela,ale nawet nie ma porównania.

ewar

Post » Pon gru 28, 2009 20:11 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Rozmawiałam przed chwila z córką, która ma hodowle kotów MC i prosiła żeby Ci przekazać:
- nie rozczesuj kołtunów tylko je wytnij. Włos odrosnie. Kup puder - talk dla niemowlat firmy Jhonson Baby i wysyp mocmo na sierść. Po paru godzinach powinna byc widoczna zmiana . Włos nie bedzie juz tłusty a reszte spokojnie wyczeszesz, Do kotów długowłosych sa specjalne grzebienie -kosy, które tna kołtuny nie robiąc krzywdy kotce
- proponowała tez, żeby kupic jej karmę RC matura dla starszych kotów. zawiera odpowiedna ilośc witamin i mikroelementów i jest miekka ( nie wiadomo co z jej zabkami). No i przede wszystkim małe ilosci duzo razy
:ok: :ok: :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

[następna]