Bezdomny chory kotek, już w swoim domku u mb :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 09, 2013 16:27 Bezdomny chory kotek, już w swoim domku u mb :)

Do południa zadzwonił telefon od karmicielki gdzie sterylizowałam kotki, że tam w pobliżu jest chory kotek i czy bym mu jakoś nie mogła pomóc.
Powiedziałam że dobrze, zobaczę go jak tam będzie i że ma mi dać znać gdy tylko się pojawi.
Oczywiście jako że u mnie zaraz ''zapalają się czerwone światełka'' to zebrałam się i pojechałam szukać kotka.
Złaziłam się wokół bloków, śmietników, bo ostatnio spał przy takowym, :( kiciałam, ale dyskretnie bo nie chciałam wzbudzać zainteresowania u osób dla których ten kot był obojętny.
Przechodząc koło ogrodzenia chyba jakiegoś zakładu, zobaczyłam leżącego kotka na ziemi.
Podeszłam bliżej aby go obejrzeć z grubsza, oczy takie jak widać, na jednym bielmo a na drugim też coś jest, do tego wyraźne charczenie i kichanie.
Sama skóra i kości obciągnięte futrem które to futro jest strasznie przerzedzone i brzydkie, takie sterczące rżysko bez podszerstka.

Obrazek Obrazek Obrazek

Poszłam po karmicielkę aby poszła ze mną dać mu jeść, bo ją zna te parę dni.
Przyszłyśmy i jak jadł wątróbkę to zaczęłam go miziać przy jedzeniu, następnie gdy już sobie pojadł, złapałam delikatnie za kark, przy czym nie protestował, i wsadziłam go bez problemu i oporu z jego strony do klatki. :ok:
Następnie ruszyłam do Łodzi do lecznicy Seidla. W aucie był spokojny, spał sobie, choć na początku trochę się stresował.
Nasza CoolCaty go obejrzała, dała stosowne leki, na wszoły bo ma ich masę, fiprex, cestal, lydium, linco-spectin i marbocyl na 6 dni od soboty.
Teraz sprawa najważniejsza, kotek w takim stanie nie powinien wrócić na wolność, a ja nie mam z nim co zrobić jak tylko wypuścić go tam z powrotem.
Zapłaciłam za wizytę 30złotych.
Obrazek Obrazek
Szkoda go, bo to miziak 8O jak rękę wsadzam do kontenerka to wywala bziucho do miziania.
Czyżby jak malutki i zdrowy to fajny, a jak chory to do wywalenia?

Tam są kotki z takim oczami, chlamydia

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Proszę pilnie o pomoc dla niego, bo po 20 godzinie go wypuszczę. :(
Razem możemy mu pomóc, sama nie dam rady. :(
Ostatnio edytowano Czw sie 29, 2019 12:27 przez Anna61, łącznie edytowano 9 razy
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sie 09, 2013 16:41 Re: Młody, bezdomny,chory burasek, prosi o DT i pomoc finans

Niestety mogę tylko podrzucić :( . Wpadła mi wczoraj w ręce też taka (tyle że dorosła) bieda.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 09, 2013 17:22 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

A ja nic nie mogę pomóc poza wpisami na wątku :( :(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt sie 09, 2013 17:23 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

Mogę tylko trzymać :ok: za koteczka :(
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pt sie 09, 2013 17:56 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

Może dałoby radę, zeby kocio został w lecznicy na czas brania lekow a na forum zrzucilibyśmy sie , zeby pomóc?.
Może w tym czasie Kotylion mógłby zrobić zbiórkę na allegro, nie wiem szkoda tego kociaka. Jak wróci na ulicę w takim stanie to nie da rady- tak mi się wydaje :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt sie 09, 2013 18:01 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

Straszna bieda :cry:
Nie wiem co ja moge pomoc poza malym grosikiem bo juz pewnie niewiele mam z emerytury :(
Podrzucam watek WAZNE :!: :!: :!:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pt sie 09, 2013 18:27 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

Kasia1568 ma dobry pomysł , mógłby zostać w lecznicy choć na parę dni . I szukać intensywnie DT dla niego , lub przynajmniej hotelik i organizować zbiórkę .Jeśli on wróci na ulicę to nie da sobie rady , nie możemy pozwolić .Może ktoś z znajomych założycielki wątku ma dom z garażem i chociaż w klatce w garażu zorganizowac mu legowisko .To nie są optymalne warunki ale i tak lepsze niż powrót na ulicę :(
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Pt sie 09, 2013 18:36 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

Czy chodzi o Pabianice w łódzkim ??? bo jeśli tak to w Łodzi jest hotelik dla zwierząt gdzie za dobę hotelowania bezdomniaka lub kota z organizacji płaci się tylko 10 zł plus karma :kotek:

https://www.facebook.com/pages/CENTRUM- ... 5398555288
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Pt sie 09, 2013 18:52 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

Aniu juz za chwile godz. 20-ta :( :?: :?: :?:
ObrazekObrazek

marysienka

Post » Pt sie 09, 2013 18:55 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

marysienka pisze:Aniu juz za chwile godz. 20-ta :( :?: :?: :?:

:cry:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Pt sie 09, 2013 18:56 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

Nie wierze,ze osobsa ktora dlugo dziala na forum moglaby wywalic kota na ulice :| Zawsze jest jakies awaryjne rozwiazanie!
W takim razie zaproponuj takie rozwiązanie zamiast wpisywać melodramatyczne komentarze. Najłatwiej jest rozwiązywać problemy na odległość, niestety, z bliska to już nie takie proste :(
alix76

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pt sie 09, 2013 19:04 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

Niestety nie mogłam go zostawić w lecznicy ze względów bardzo poważnych jakie teraz mają w lecznicy czyli pp. :(

U nas leje, jest burza, nie wypuściłam kotka. Jest w klatce na działkach, tyle mogłam na dzisiaj.
Jak będę miała fundusze to pomyślę dalej co z nim zrobić, także dziękuję za każdy grosik dla biedy.

Dałam mu tackę z rossemana tą z sosikiem i pojadł.
Bardzo charczy, ciężko oddycha, nosek ma zapchany.
Jest strasznie kochany, chyba wie że mu pomagam i daje mi swoje chude ciałko do miziania. :1luvu:
Zaopatrzyłam go na noc a rano pojadę do niego. :(
Ostatnio edytowano Czw sie 29, 2019 12:29 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sie 09, 2013 19:05 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

wanilia03 pisze:
marysienka pisze:Aniu juz za chwile godz. 20-ta :( :?: :?: :?:

:cry:

Nadal podrzucamy WAZNE :!: :!: :!:
ObrazekObrazek

marysienka

Post » Pt sie 09, 2013 19:17 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

Czarna puma pisze:Nie wierze,ze osobsa ktora dlugo dziala na forum moglaby wywalic kota na ulice :| Zawsze jest jakies awaryjne rozwiazanie!

:( Ja bym nie umiała wywalić . Miałam takiego kota w potrzebie i zawiozłam do KTOZ ponieważ nie mogłam go zatrzymać a był zagrożony tam gdzie się plątał "żebrując " o jedzenie . Błagałam żeby go przyjęli , zabrałam go na noc do siebie, przenocowałam w łazience i rano w drogę .
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Pt sie 09, 2013 19:24 Re: Młody,bezd,chory kotek,prosi o DT i pomoc. Czas do 20 go

Anna61 pisze:Niestety nie mogłam go zostawić w lecznicy ze względu ze względów bardzo poważnych jakie teraz mają w lecznicy. :(

U nas leje, jest burza, nie wypuściłam kotka. Jest w klatce na działkach, tyle mogłam na dzisiaj.
Jak będę miała fundusze to pomyślę dalej co z nim zrobić, także dziękuję za każdy grosik dla biedy.

Dałam mu tackę z rossemana tą z sosikiem i pojadł.
Bardzo charczy, ciężko oddycha, nosek ma zapchany.
Jest strasznie kochany, chyba wie że mu pomagam i daje mi swoje chude ciałko do miziania. :1luvu:
Zaopatrzyłam go na noc a rano pojadę do niego. :(

Jedyne wyjście jak ja widzę na teraz gdy nie ma DT który mógłby go przyjąć, to ten hotelik o którym wspomniałam wcześniej . Myślę że dziewczyny dołożyłyby się aby go opłacić . Wiadomo że DT byłby lepszy ale jeśli nie ma takowego na widoku.. :|

Nie wiem jak wygląda u Ciebie na działce , jeśli jest tam jakiś domek w którym mógłby bezpiecznie pomieszkiwać , chociażby w klatce to też nie jest najgorzej , zawsze można posłać karmę dla kotka . . :kotek: Żal mi jeszcze ogromnie tego drugiego , białego kota ze zdjęcia :( serce się człowiekowi kroi jak widzi ogrom tej kociej biedy :(
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

[następna]